'Kolenstroom' in Hollands Kroon

Datum:
  • donderdag 16 juni 2016
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - Wanneer stapt de gemeente Hollands Kroon over op een 'groene' elektriciteitsleverancier, die zo milieuvriendelijk mogelijk stroom levert? 


    Dat vraagt raadslid Jan Eichhorn (GroenLinks) zich hardop af nu uit onderzoek in opdracht van Greenpeace blijkt dat Hollands Kroon zaken doet met Bas Energie, een bedrijf dat vooral energie opwekt via kolencentrales.

    „Hollands Kroon presenteert zich graag als duurzame gemeente. Dit rijmt niet met het gebruik van kolenstroom", aldus Eichhorn.

    Hij vraagt B en W om uitleg, waarom er niet is overgestapt naar een groene stroomleverancier.

    NHD



    2 reacties :

    Anoniem zei

    ER BESTAAT GEEN GROENE STROOM.

    Net zoals de zure regen. Het bestaat niet.

    We draaien op kerncentrales uit Frankrijk en de kolencentrales.

    Het is heel simpel hoor als alle windturbines *maar* 4 procent energie leveren.
    Welke idioot kan deze optelsom maar niet klaar krijgen?
    We kunnen beter op subsidies stoken; daar hebben we schijnbaar genoeg van!

    h.oldeboom zei

    Geachte Anoniem,

    Maar als je erin gelooft , bestaat het wel en gelovigen zijn nu eenmaal niet voor rede vatbaar en aldus verdwijnt de ratio. Illusie en propaganda (lees hersenspoeling) bepalen op welhaast religieus tactische wijze ons denken waardoor wij voortdurend tegen elkander en vooral tegen ons eigen IK uitgespeeld worden. Net als in de religies wordt het Mea Culpa syndroon, gekoppeld aan de angst voor wereldondergang, ten volle uitgebuit om U van Uw geld en eigenwaarde te beroven.
    Het is zo ordinair en platvloers wat hier gebeurt; zet eens een avondje de TV uit en verdiep U eens in wat statistieken die, in dit specifieke geval, energieverbruik en energieherkomst uitbeelden en stelt u zich daarbij het belang van energie en de catastrofe die optreedt bij wegvallen van energie, voor. Dat hebben de ongeletterde idioten in de politiek nog nooit gedaan, die hebben, zoals al gezegd, alleen belang bij angst.

    Een reactie posten