Hollands Kroon wil voorrang verlenen aan bereikbaarheid

Datum:
 • dinsdag 21 juni 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - De bereikbaarheid van Hollands Kroon over weg, spoor en water moet voor inwoners en bezoekers optimaal zijn.

  Door Martijn Gijsbertsen - 21-6-2016, 

  Zo luidt een van de ambities, die door burgemeester en wethouders is uitgesproken in de zogeheten Kadernota 2017. De gemeenteraad vergadert daar donderdagavond over.

  Goede bruggen en wegen worden beschouwd als speerpunt, net als een sluitend openbaarvervoernet, dat vooral vraagafhankelijk is ingericht. Ook vaarroutes moeten in orde zijn.

  Fietspaden

  De groei van het aantal en toename van de snelheid van elektrische fietsen vraagt om speciaal hiervoor ingerichte, bredere fietspaden.  De verwachting is dat het aantal verkeersborden minder wordt door de komst van meer slimme voertuigen, die langs digitale weg de goede kant op worden gestuurd of zelfs volledig worden bestuurd.

  Verder toont Hollands Kroon zich voorstander van laadpalen voor elektrische voertuigen bij tankstations en woningen.

  Parkeerplaatsen

  Door trends als thuiswerken en online winkelen denkt Hollands Kroon dat er in de toekomst minder parkeerplaatsen in de gemeente nodig zijn.

  Om informatie over verkeer en vervoer te verzamelen en stromen (beter) in beeld te krijgen, moeten op vele plekken in de gemeente sensoren worden aangebracht of ingeschakeld.

  Infrastructuur is een van de onderwerpen uit de Kadernota, een visie om te bepalen welke kant Hollands Kroon op wil.

  Andere items zijn onder meer bedrijvigheid (economische ontwikkeling, havens en toerisme), vitaliteit (sport en educatie, kunst en cultuur plus zorg) plus leefbaarheid (veiligheid, accommodaties en milieu).

  Koers

  Het college wil eerst van de gemeenteraadsleden horen welke koers zij in Hollands Kroon wenst te volgen, voordat concrete doelstellingen en budgetten aan de plannen worden gekoppeld.

  Naar verwachting volgt over de financiën in september, bij de begrotingsvoorstellen voor 2017, meer duidelijkheid.

  Noordhollands dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten