Hollands Kroon volgens VVD niet geschikt voor azc

Datum:
 • zondag 12 juni 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Er moet in de gemeente Hollands Kroon geen asielzoekerscentrum (azc) komen. Dat stelt de fractie van de VVD in de gemeenteraad.


  Door Marten Visser - 11-6-2016    Zoals bekend koersen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon aan op een asielzoekerscentrum van beperkte omvang in de gemeente.

  Gedacht wordt aan driehonderd bewoners. Maar volgens de VVD is de gemeente Hollands Kroon niet geschikt voor grootschalige opvang. De partij wil dat de gemeente zich concentreert op het onderdak brengen van vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben en dus recht hebben op een eigen woning.

  Om te voorkomen dat het huisvesten van deze zogeheten statushouders ten koste gaat van de ’ eigen inwoners’ die wachten op een huurhuis moeten er volgens de VVD snel woningen worden bijgebouwd.

  Integratie 

  De liberalen willen ook dat extra aandacht wordt besteed aan de integratie van vreemdelingen die in Hollands Kroon komen wonen. De fractie zegt tot dit standpunt te komen naar aanleiding van de openbare bijeenkomsten die de afgelopen weken werden gehouden over de opvang van vluchtelingen.

  De conclusie van de liberalen is dat veel inwoners achter opvang van vluchtelingen staan en hieraan ook best zelf een bijdrage willen leveren. Wel stelt de VVD vast dat inwoners vinden dat er geen grootschalige opvang moet komen, maar dat vluchtelingen in kleine aantallen en verspreid over de gemeente onderdak moeten krijgen.

  Noordhollands Dagblad  5 reacties :

  Anoniem zei

  Schandalig.

  Anoniem zei

  Laat ze maar binnen die moslims. Kunnen ze onze homo's doodschieten.

  Het is toch niet te geloven dat we allemaal mensen binnen laten komen die NIETS met ons van doen hebben. Ze haten ons!

  Bakker zei

  Anoniem 1. wat bedoelt u met "schandalig"?
  Soms het gegeven dat de VVD wil voorkomen dat zielige moslims ook hier tientallen homo's, Joden, andersgelovigen of ongelovigen willen vermoorden?

  Als dat zo is kunnen we u scharen onder de grote aantallen linkse krankzinnigen in Nederland en de EU die de autochtone bevolking willen uitroeien zoals Merkel en Schlauble willen.

  Anoniem zei

  Dan kan die mevrouw uit Schagen toen de asielzoekers aankwamen in de Spartahal weer roepen:

  ER IS OOK EEN BABY BIJ!!!!! ER IS OOK EEN BABY BIJ!!!!!ER IS OOK EEN BABY BIJ!!!!

  Gek wijf, deze baby komt jouw de (p)islam verplichten.
  Deze baby komt straks jouw dochter verkrachten.
  Deze baby krijgt straks een gratis huis.
  Deze baby gaat NOOIT meer terug.
  Deze baby krijgt levenslang een uitkering.

  In Almere rijden geen bussen meer omdat de Marokkanen ze bekogelen met stenen en NIEMAND doet er wat aan. Dit is Nederland momenteel.

  Wij willen ons land terug! En snel een beetje.

  Ik neem de volgende kassa als er een hoofddoek achter zit.

  Sam Kooy zei

  Och toch. De VVD gaat haar koers aanpassen. Om de inwoners te paaien. Tijdens de inspreekbeurten eind januari waren de insprekers zeker niet vóór een asielzoekerscentrum. Alleen de burgemeester, die als spreker namens het college toen fungeerde, maakte er het zijne van. De "rode draad" was volgens hem toen: kleinschalig. Tóch liet hij zich weer overdonderen door het COA en de gehele raad was volgzaam zoals gewoonlijk. Wéér gespreksronden nu in de hoofddorpen. Uiteraard onder zijn (eigen)wijze leiding. Kon hij sturen wat hij wilde. Aanwezigen liepen weg vanwege zijn zeer ondemocratisch gedrag. En om de inwoners van Hollandskroon alsnog enigszins tegemoet te treden wordt de VVD er n.m.m. alsnog door Nawijn op af gestuurd. Zijn immers zijn politieke maatjes !!

  Een reactie posten