Gemeente krijgt zesje

Datum:
  • zaterdag 11 juni 2016
  • in
  • Categorie:
  • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Inwoners Hollands Kroon opnieuw minder tevreden over openbare ruimte 


    Mike Deutekom ndeutekom@hollandmediacombinatieml 

    In 2012 kreeg Hollands Kroon een 74, twee jaar later een 6,9 en dit jaar een gemiddeld cijfer van 6,8 als waardering van de openbare ruimte in de gemeente.

    Elke twee jaar laat de gemeente een onderzoek uitvoeren naar de beleving van de woonomgeving door de inwoners. Het college van burgemeester en wethouders heeft als doelstelling dat het waarderingscijfer een zeven of hoger moet zijn, maar dat is deze keer niet gelukt. Inwoners zijn (nog steeds) ontevreden over de kwaliteit van de bestrating (scheef liggende tegels in het trottoir, kuilen in het wegdek, met onkruid begroeide straten), de onkruidbestrijding in het algemeen, de aanpak va, n hondenpoep en de capaciteit van' de afvalbakken.

    Grasvelden 

    Opvallend is dat de kwaliteit van de straten en stoepen bij de inwoners nog steeds op de eerste plek staat in de top drie van 'meest belangrijke aspecten', maar dat minder inwoners dit het belangrijkste thema vinden. Twee jaar geleden vond zeventig procent van de ondervraagden dat het belangrijkste thema, nu vindt achtenveertig procent van de 567 deelnemers aan het onderzoek de kwaliteit van de straten en stoepen het belangrijkst. Andersom geldt dat nu zesentwintig procent de kwaliteit van de grasvelden opnoemt als belangrijkste thema, terwijl dat in 2014 nog door zeven procent werd genoemd. Verder vindt 54 procent dat hun woonomgeving het afgelopen jaar achteruit is gegaan.

    Ondanks het gedaalde rapportcijfer, ziet Hollands Kroon in het onderzoek van I & 0 Research ook positieve aanknopingspunten. „Uit de resultaten blijkt dat een groot gedeelte van de inwoners nog steeds tevreden is over de hoeveelheid fiets- en wandelroutes in de wijk. Ook de mate van verlichting en de hoeveelheid openbaar groen worden positief beoordeeld."

    De gemeenteraad heeft vorig jaar na klachten van de bevolking besloten structureel drie ton extra uit te trekken voor de openbare ruimte. Van dat bedrag is 12.5.000 euro bestemd voor bewonersinitiatieven, 90 mille voor onkruidbestrijding op straten en wegen en 85.000 euro voor de aanplant van nieuwe bomen.

    NHD



    2 reacties :

    Anoniem zei

    kan de verantwoordelijk wethouder laten weten hoeveel dit zinloze "onderzoek" weer heeft gekost?

    h,oldeboom zei

    Beleving openbare ruimte? En wordt er niet onderzocht naar de beleving van de ambtenarij, gemeenteraad en B&W?

    Een reactie posten