Brexit: Britse onderklasse rekent af met gevestigde orde

Datum:
 • vrijdag 24 juni 2016
 • in
 • Na 43 jaar komt er een einde aan het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Alle stemmen zijn geteld en 52 procent van de Britten heeft voor een Brexit gestemd. 

  Het land is sinds 1973 EU-lid geweest. 

  De Britse premier David Cameron is opgestapt: zijn positie is onhoudbaar geworden door het referendum. 

  UKIP-leider Nigel Farage heeft 'onafhankelijkheidsdag' uitgeroepen en noemt het een overwinning voor 'fatsoenlijke mensen'. 

  De financiƫle markten hebben paniekerig gereageerd.


  Volkskrant

  3 reacties :

  Bakker zei

  Als de onderklasse zo groot is dat ze een meerderheid vormen dan is het wel heel erg triest gesteld met het Verenigd Koninkrijk.
  Media en Politiek zullen er alles aan doen om de burgers van de EU te misleiden en de voorstanders van het verlaten van de EU weg te zetten als aso's, tokkies of extreem rechtsen.
  Als burgers moeten we er aan wennen dat we dag in dag uit misleid worden door de huidige "boven ons gestelden" bestaande uit Politici, media en de rijken.

  h.oldeboom zei

  Heer Bakker,

  Laten wij ons daar niets van aantrekken; uiteindelijk was de kreet 'Geus' in de 80 jarige oorlog in het begin ook een scheldnaam - dat veranderde. Men mag mij gerust een populist noemen - uiteindelijk zit in dat woord het begrip volk. En dat volk is de voortdurende leugenarij en bedriegerij van de politiek, wat ons ALLEN treft, zat. Daar hoef je niet voor naar Engeland, vlakbij is daarvan genoeg te zien

  Anoniem zei

  Dat de arrogantie van de dictators van de EU geen grenzen kent moet de uitspraak van Van Rompuy eens lezen. De politiek is volledig de weg kwijt en het geeft eens te meer aan dat er van "democratie" in de EU geen sprake meer is.
  http://politiek.tpo.nl/2016/06/24/herman-van-rompuy/

  Een reactie posten