Weg vrij voor bouw meer datacenters op Agriport A7 in Middenmeer

Datum:
 • woensdag 11 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - MIDDENMEER - Op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer kan zeventig hectare grond aan de Tussenweg worden gereserveerd voor de eventuele bouw van meer datacenters.  Door Martijn Gijsbertsen - 10-5-2016, 


  Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald in een zaak die Meerpak BV had aangespannen tegen de gemeente Hollands Kroon.

  Meerpak, dat onder meer producten afkomstig uit kassen op Agriport verpakt, ligt op 840 meter van het bewuste perceel.

  Rode loper

  En is het er niet mee eens dat Hollands Kroon in het glastuinbouwgebied de rode loper voor andere partijen dan Microsoft uitrolt.

  Dat Amerikaanse softwarebedrijf heeft veertig hectare grond op Agriport gekocht en bouwt daar meerdere datacenters.
  Met een bestemmingsplanwijziging staat de gemeente toe dat ten noorden van het Microsoft-terrein extra ruimte komt voor dezelfde activiteit.

  De eigenaren van Meerpak hebben zich daartegen verzet. Ze vrezen voor aantasting van hun woon-/ leefgenot en vinden dat het bedrijf wordt beperkt in zijn activiteiten.

  Milieugevolgen

  Bovendien menen zij dat milieugevolgen niet voldoende zijn onderzocht en niet is aangetoond dat er behoefte aan meer ruimte voor datacenters bestaat.

  De Raad van State heeft al die argumenten van tafel geveegd, onder meer omdat de te verwachten hinder - gezien de afstand van de woning tot het terrein - binnen de perken blijft.


  Ook meent de hoogste bestuursrechter dat milieu-eisen gesteld aan datacenters minder zwaar zijn dan die voor glastuinbouw.

  NHD

  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Niet te hopen dat we een hongerwinter zoals in WO2 krijgen als alle landbouwgrond in dit land verdwenen is omdat de mensen zo hoognodig SNEL MOETEN GAMEN. Volkomen krankzinnig zijn wij geworden.

  Een reactie posten