Vijf bezwaren tegen windpark

Datum:
 • dinsdag 10 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Breezand - Tegen het vervangen van zeven turbines in Windpark Westeinde, langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en 't Zand, zijn bij de provincie vijf bezwaarschriften ingediend. Deze zijn afkomstig van vier omwonenden plus de NLVOW (Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines).


  Eigenaar/exploitant Windpark Westeinde BV kreeg eerder groen licht van de provincie om op de plek van de huidige turbines nieuwe exemplaren te plaatsen. Volgens buurtbewoners kunnen de windmolens bij mastbreuk of afbreken van rotorbladen voor explosiegevaar zorgen, omdat de turbines op slechts tientallen meter van hogedrukleidingen van Gasunie liggen.

  Die laatste partij heeft overigens geen bezwaar ingediend. Zelfs al hebben berekeningen door onderzoeksbureau Geodelft in 2004 aange§cond dat de zogeheten Indringtiepte' van vallende turbineonderdelen 6,5 meter kan zijn en de gasbuizen daar niet tegen bestand zijn. De hoorzitting dient op donderdag 2 juni in het provinciehuis in Haarlem.

  NHD  Lees ook: Waarom lapt de overheid in de windsector de veiligheid van omwonenden aan haar laars?  0 reacties :

  Een reactie posten