Tien jaar later blijkt Al Gore´s propagandafilm “An Inconvenient Truth” pure zwartgalligheid te zijn

Datum:
 • zondag 22 mei 2016
 • in
 • Categorie:

 • Tien jaar na Al Gore´s film “An Inconvenient Truth” (“Een ongemakkelijke waarheid”) is geen van de daarin voorspelde fatale klimaatveranderingen uitgekomen. Maar in de jaren na de productie van deze documentaire is zijn schepper miljoenen dollars rijker geworden van het hele bedrog rondom de “globale opwarming”. Inmiddels staat hij op het punt “onze eerste CO2-miljardair” te worden.

  In de film uit 2006 stelt gore (voormalig vicepresident van Amerika) een serie wilde beweringen op wat ons op grond van de globale opwarming de komende jaren allemaal te wachten zou staan – maar al zijn onheilspellende prognoses bleken fout te zijn.

  Noordpoolgebied is niet gesmolten, de ijsberen zijn erg levenslustig


  De film voorspelde bijvoorbeeld dat het noordpoolgebied binnen de komende tien jaar ijsvrij zou worden en dat de ijsberen zouden verdrinken. Beide speculaties waren fout.

  Zoals “Investor´s Business Daily” bericht: “Midden tot eind van de jaren-2000 voorspelde Gore een spoedig van ijs bevrijd noordpoolgebied. Maar zoals gebruikelijk was zijn waarzeggerij fout. In 2014 was het ijs in het noordpoolgebied dikker en bedekte een grotere oppervlakte dan op het tijdstip van zijn voorspelling.”

  En de ijsberen? “The Daily Caller” meldt: “Een nieuw onderzoek van Canadese wetenschappers weerlegt opnieuw de speculatie dat ijsberen op dit moment te lijden zouden hebben onder de globale opwarming. De onderzoekers van de Lakehead University in Canada vonden ´geen aanwijzingen´ dat ijsberen op dit moment door opwarming bedreigd zouden worden.”

  De sneeuw op de Kilimanjaro is niet verdwenen

  De film voorspelde ook dat de sneeuw op de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika) “binnen een decennium” zou smelten. Feit is echter: “In 2014 stelden milieuonderzoekers, die het sneeuwdek op de Kilimanjaro onderzochten, vast dat deze zelfs helemaal niet op het punt zou staan om te verdwijnen. Hij is wellicht een beetje gekrompen, maar de ecologen optimistisch dat hij ook in de nabije toekomst behouden blijft.”

  Weerextremen zijn geen werkelijkheid geworden

  In “An Inconvenient Truth” voorspelde Gore dat stormen in de toekomst vaker en verwoestender zouden woeden. Opnieuw fout: Gore´s bewering is meer mediagedoe dan echte wetenschap.

  Sinds 2006 zijn stormen helemaal niet extremer geworden. In werkelijkheid ondersteunen de inzichten van de Wereldklimaatraad van de VN (Intergovernmental Panel on Climat change, IPCC) Gore´s prognose niet eens. Het IPCC stelde in 2013 vast dat er “nauwelijks aanwijzingen zouden bestaan voor met andere klimatologische variabelen in verband staande extreme veranderingen sinds het midden van de 20e eeuw.”

  Het IPCC kon ook “geen significante trends in de frequentie van tropische wervelwinden in de loop van de afgelopen tien jaar” en “geen steekhoudende trends in het jaarlijks aantal tropische stormen en grote orkanen in de loop van de afgelopen 100 jaar in het Noord-Atlantische bekken” vaststellen. Gore zou deze inzichten serieus moeten nemen, want in 2007 deelde hij zijn Nobelprijs voor zijn werk over de globale opwarming met het IPCC.

  Ondanks foute beweringen maakt de mythe van de klimaatzwendel Al Gore rijk

  Hoewel meerdere deskundigen Gore´s speculaties dus grondig hebben weerlegd, kon hij door de zwendel van de klimaatverandering een enorm vermogen bij elkaar sprokkelen. “Mad World News” bericht: “Gore´s vermogen nam van $ 200.000,- in het jaar 2000 dankzij zijn milieubeschermingactivisme tot een geschatte nettowaarde van $ 172, 5 miljoen in het jaar 2015 toe. Gore en de voormalige chef van de Goldman Sachs Asset Management maakten tussen 2008 en 2011 met een CO2-handelsmaatschappij, die zij mede oprichtten, een winst van bijna $ 218 miljoen. In 2008 was gore in staat om $ 35 miljoen in Hedgefonds en andere beleggingen te investeren.”

  Gore beschuldigd van massaal bedrog

  De algemene mening dat Al Gore het Amerikaanse publiek massaal bedriegt, grijpt om zich heen, en veel mensen denken dat hij daarvoor ter verantwoording zou moeten worden geroepen. Uit “Conservative Base”: “Men zegt dat 30.000 wetenschappers, waaronder een vooraanstaand lid van de wetenschappelijke Community en oprichter van Weather Channel, Al Gore willen aanklagen wegens bedrog.

  Al Gore maakt met de propaganda rondom de mythe van klimaatverandering enorme winsten en speelde een sleutelrol bij het aannemen van de “Cap and Trade”-wetgeving (regeling van de emissiehandel) . . .

  Misschien zal dit proces uiteindelijk de duizenden “anders denkende” wetenschappers weer een stem geven. “Na tien jaar wordt het tijd dat Al Gore instaat voor de leugens, die een rijk man van hem hebben gemaakt.

  Bron:
  http://info.kopp-verlag.deAuteur: Daniel Barker

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)


  2 reacties :

  Bakker zei

  Meester Oplichter Al Gore investeert in Fracking.

  Voormalig vice-president en presidentskandidaat Al Gore, jeweetwel de man van de CO2-dreiging, heeft een multi-miljoenen investeringsdeal afgesloten met een producent van natuurlijk gas, gespecialiseerd in fracking.. Gore is oud-senator van Tennessee en was vicepresident in de regering van Bill Clinton, van 1993 tot 2001. Hij is auteur van het recent verschenen boek ‘The Future: Six Drivers of Global Change’. En natuurlijk kennen we hem allemaal als Oscar-winnaar van de milieu-documentaire ‘An Inconvenient Truth’. Maar het lijkt er steeds meer op dat Al Gore zélf die ‘Ongemakkelijk Waarheid’ is geworden.

  Nog een berichtje over deze smeerlap:
  Al Gore is een veelzijdig man: voormalig vice-president, ... zender wordt gefinancierd door het ministaatje Qatar, dat zijn geld verdient met olie.

  Is er nog iemand die deze meester oplichter gelooft, buiten dan de klimaat en windmolen gekkies??

  h.oldeboom zei

  Links lullen en rechts zakken vullen; iets anders kan ik er niet van maken. En zolang de mensen geloven dat zij een wereldondergang kunnen voorkomen door geld op tafel te leggen zal er NOOIT iets veranderen.

  Een reactie posten