Raad schoorvoetend achter De Kop Werkt

Datum:
 • maandag 30 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Kroon steunt enigszins schoorvoetend het regionale stimuleringsplan De Kop Werkt. Met dat project proberen de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en Texel de economie in de Noordkop een zetje te geven.


  De Noordkop-gemeenten leggen samen circa vijftien miljoen in (€ 91,60 per inwoner). De provincie Noord-Holland heeft beloofd een zelfde bedrag te zullen investeren. Met die dertig miljoen euro worden projecten voor havenontwikkeling, aansluiting op de arbeidsmarkt en onderwijs, destinatiemarketing en de uitvoering van het regionaal ambitiedocument kop van Noord-Holland betaald.

  Veel fracties in de raad van Hollands Kroon steunen het plan, maar houden de hand op de knip totdat er meer concrete plannen zijn ontwikkeld. Ook hebben bijvoorbeeld D66 en het CDA zelf nog wensen. D66 wil de vervanging van de brug aan de Kerkweg in Anna Paulowna indienen als project en het CDA mist nog landbouw en visserij in de plannen. Toch is de raad met het concept akkoord, in afwachting van uitwerking door de stuurgroep.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten