Raad en college Den Helder: ’Salaris directeur HVC moet lager’

Datum:
 • dinsdag 24 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Het college van Den Helder dringt tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Huisvuilcentrale (HVC) op 2 juni aan op de verlaging van het inkomen van de directeur van de centrale.  Door Bo-Anne van Egmond - 23-5-2016,

  Motie unaniem aangenomen door Helderse raad

  De gemeenteraad nam maandagavond unaniem een motie aan over het aanpassen van het loon van HVC-directeur Wim van Lieshout.

  Hij ontving in 2015 262.000 euro en had een auto van de zaak, ter waarde van 67.000 euro. Het salaris is ruim boven de wet normering topinkomens voor bestuurders die bij (semi-)overheidsinstellingen werken, beter bekend als de Balkenendenorm. Deze norm is gesteld op 178.000 euro.

  De motie droeg het college op om erop aan te dringen dat dit honorarium naar beneden wordt bijgesteld. Volgens de politici is HVC een soort semi-overheidsinstelling.

  De motie werd ook gesteund omdat partijen vinden dat de grootste risico’s eigenlijk bij de 46 aandeelhouders (gemeenten en waterschappen) liggen en niet bij de directie van de naamloze vennootschap. De aandeelhouders garant staan voor rente en aflossingen van leningen.

  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Met 1 euro?

  Een reactie posten