Lada loost ongeleid projectiel

Datum:
 • zaterdag 28 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Vooroordeel over lokale partijen wordt in Hollands Kroon bevestigd: er is weer een rel geboren.


  Ronald den Boer 
  Zoals het een lokale partij betaamt, vechten ze ook bij Lada elkaar de tent uit. Eerder ruimden medeoprichters Rob Ravensteijn en Jaap Jan van Essen het veld. Deze week werd Henk Jan Wittink  door zijn collega's uit de gemeenteraadsfractie gegooid.

  Wittink stelde op zijn Facebook de verkoop van de Oosterlanderschool aan het Helderse aannemersbedrijf Dozy aan de kaak. Volgens hem zit daar een luchtje aan omdat VVD-afdelingsvoorzitter André Lont bij Dozy werkt.

  Grens

  Nou heeft Wittink dat op een niet-openbare Facebookpagina gezet en de enigszins rammelende tekst doet vermoeden dat hij op dat moment niet geheel nuchter was. Toch waren de rapen gaar, nadat een van zijn 'vrienden' Lada waarschuwde. Volgens fractievoorzitter Henk van Gameren is nu de grens bereikt. Wittink bracht al vaker zijn partijgenoten in verlegenheid met uitspraken op sociale media. Voor hen is het nu klaar. Hun collega kan vertrekken. Maar dat wil de collega niet. Wat Henk Jan Wittink betreft blijft hij Lada vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Hollands Kroon Om na die aankondiging prompt de eerste de beste raadsvergadering weg te blijven.

  Ervaring 

  Een rel ontstaat doorgaans als van de betrokkenen het spel niet slim speelt. In dit geval gaan beide partijen niet vrijuit.

  Henk Jan Wittink is niet dom heeft inmiddels genoeg politieke ervaring om te weten dat een officiële volksvertegenwoordiger niet in het wilde weg de integriteit van mensen ter discussie kan stellen. Niet binnen de politieke arena en niet erbuiten. Als hij vindt dat het zaakje rond de Oosterlanderschool stinkt, had hij ook eerst wat eigen onderzoek kunnen doen en daarna de kwestie in de fractie en gemeenteraad aan de kaak kunnen stellen.

  Non-conformistisch 

  Tegelijkertijd kon Lada vooraf weten wie ze met Henk Jan Wittink in huis haalden: een non-conformistische, kleurrijke Wieringer die graag zijn eigen plan trekt en knuppels in hoenderhokken werpt. In potentie dus een ongeleid projectiel. Dat begon al in de jaren 70 op het Johannes College in Den Helder, waar hij allerminst onopvallend opging tussen zijn klasgenoten.

  Op Wieringen bekleedde hij tal van bestuursfuncties, organiseerde evenementen en werd journalist. Hij kwam voor de VVD in de Wieringer raad, maar nadat die partij hem voor de verkiezingen in Hollands Kroon op een te lage plek zette, stapte hij moeiteloos over naar de afsplitsing van diezelfde VVD, de Partij Vrije Liberalen. Later sloot hij zich aan bij Lada. Die was blij met deze stem-
  men trekker.

  Wittink vertrouwt voor zijn toekomst bij Lada op de leden. Zij krijgen dan een lastige keuze:  kiezen ze voor Wittink, dan sturen ze feitelijk de rest van de fractie naar huis. Met een keuze voor de fractie geven ze Wittink alle ruimte om voortaan solo in de raad 'helemaal los te gaan'.

  NHD

  2 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  Volgens Ronald de boer ben je een ongeleid projectiel als je je ongenoegen over de gang van zaken binnen je partij kenbaar maakt.
  Deze "journalist" suggereert dat Henk Jan Wittink niet geheel nuchter was. Als journalist ga je uit van de feiten, maar Ronald den Boer schrijft dingen op die hij niet met bewijzen kan staven en dat is in de journalistiek een doodzonde, hij verwijt Henk Jan Wittink echter wel dat hij nader onderzoek had moeten doen.
  Deze, zich journalist noemende Ronald den Boer, begrijpt ook niet dat de bevolking zo langzamerhand helemaal genoeg heeft van het stel kleurloze muizen binnen de politiek die precies doen wat de leiding binnen een partij ze opdraagt.
  Of je het nu wel of niet met Henk Jan Wiltink eens bent, hij maakt openbaar wat hem dwars zit en zo hoort het ook. De kiezers van LADA hebben er recht op te weten wat zich binnen de partij afspeelt. Als LADA verstandig is zetten ze Van Gameren per direct uit de partij want het enige wat deze socialist/Marxist/communist tot nu toe heeft bereikt in de politiek is het veroorzaken van veel onrust binnen de partijen waar hij deel van heeft uitgemaakt en in geval van LADA, nog uitmaakt.

  Theo Moras zei

  Natuurlijk ka Henk-Jan Wittink vertrouwen op Lada op de leden.Zij zullen zeker kiezen voor Wittink.Of ze dan feitelijk de rest van de fractie naar huis sturen valt zeker nog te betwijfelen.De rest van de LADA fractie heeft de realiteit uit het oog verloren en zijn vergeten waarom deze lokale partij zoveel zetels heeft binnen gehaald waarvan zelfs twee door dissident Wittink. Hun kiezers dachten met LADA een partij te kiezen die er is voor de inwoners van hun gemeente maar net als bij de Senioren Partij komen zei bedrogen uit. Dit alles veroorzaakt om in de coalitie plaats te nemen en zodoende aan de nukken van het College en de landelijke partijen te zijn overgeleverd.Het resultaat hiervan zal bij de volgende verkiezingen duidelijk zichtbaar worden,al zullen er dan nog beduidend minder mensen op komen dagen om hun stem uitte brengen.

  Een reactie posten