Johan Remkes treft in Medemblik gestrekt been PWF

Datum:
 • vrijdag 20 mei 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • WOGNUM - De rode loper lag uit bij het gemeentehuis van Medemblik, want Commissaris van de Koning Johan Remkes was op bezoek. In de raadszaal echter ging raadslid Siem Zeilemaker (PWF) er met het ’gestrekte been’ in.

  Door Connie Vertegaalc.vertegaal@hollandmediacombinatie.nl - 19-5-2016, 

  ,,U bent mede verantwoordelijk voor het verpesten van het West-Friese landschap’’, klonk zijn bittere verwijt aan Remkes.

  De dreigende komst van windmolenparken ligt de Medemblikker gemeenteraad zwaar op de maag. Zeilemaker mocht hier de degens over kruisen met Remkes. Het werd een venijnig moment in een verder vriendelijk debat.

  ,,De plannen worden opgelegd door de provincie, zonder enig overleg of inspraak’’, begon Zeilemaker. De Medemblikker fileerde ook de argumenten die Haarlem aanvoert als het om de windmolens gaat. Zwaagdijk-Oost wordt ’stedelijk gebied’ genoemd, om de komst van windmolenpark Westfrisia te onderbouwen, is het weidevogelgebied bij Midwoud ineens geen weidevogelgebied meer. Ook beweerde de landschapsarchitect van Noord-Holland dat een foto van windmolen De Ambtenaar ’gefotoshopt’ was. ,,Bij de provincie is alles vloeibaar. Wanneer komt u eens naar ons toe om te overleggen in plaats van op te leggen.’’

  Remkes zag het anders. ,,Uw suggestie dat ik geen overleg heb gevoerd deugt niet’’, zei hij. ,,Er is weldegelijk overleg geweest.’’ Remkes wees op het Energieakkoord dat de groei van het aandeel duurzame energie regelt. Dat akkoord is ondertekend door de provincies en daarbij is volgens Remkes erger voorkomen. ,,Het aandeel windenergie was anders nog hoger geworden en Economische Zaken wilde bepalen waar de molens komen. En als er nou een departement bekend staat om zijn ongevoeligheid dan is het wel EZ.’’

  NHD
  2 reacties :

  Eland zei

  Remkes bevestigt gewoon wat Siem Zeilemaker stelde: Remkes verschuilt zich achter het energieakkoord en stelt daarmee dat overleg met betrokkenen geen enkele zin meer heeft.

  Vervolgens wijst hij als een klein kind naar EZ en zegt : "ja maar zij zijn nog veel erger".

  Het wordt gewoon door de strot van de burger geduwd, goedschiks of kwaadschiks.

  Anoniem zei

  Remkes, VVD, Leugenaar. De leus van de VVD was een paar jaar geleden:

  Windmolens draaien op subsidie! Niet op wind!

  Een reactie posten