Hollands Kroon naar Wognum

Datum:
 • zondag 29 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert vanaf september in Wognum.


  De raadsvergaderingen  worden dan maandelijks op de laatste dinsdag van de maand in het gemeentehuis van Medemblik gehouden omdat De Ontmoeting in Anna Paulowna dan verbouwd wordt. Volgens Hollands Kroon is de uitwijk naar het voormalige hoofdkantoor van de DSB Bank 'de meest geschikte en voordelige oplossing om hier tijdelijk gebruik van te maken. Dit omdat alle voorzieningen voor de vergaderingen hier aanwezig zijn, aldus de gemeente.

  Vanwege de verbouwing gaan ook de publieksbalie en werkkamers van het college van burgemeester en wethouders tijdelijk verkassen. Het college werkt vanaf maandag 4 juli in het oude kantoor van de Rabobank in Wieringerwerf. De publieksbalie verhuist vanaf 15 juni voor onbepaalde tijd naar de Molenvaart 67 in Anna Paulowna.

  NHD

  ______________________________________________________________

  COMMENTAAR

  Verhuizing

  Toen Hollands Kroon nog geboren moest worden, heette het in een promotiefilmpje dat de hoofdplaats Anna Paulowna met het raadhuis zo goed bereikbaar was. Vanwege het NS-station. Dat je, om de trein te pakken, eerst naar Schagen of Den Helder moest, daar werd even niet bij stilgestaan.

  Nu Hollands Kroon vanwege verbouwing enige tijd niet in het eigen gemeentehuis terecht kan, wordt voor de raadsvergaderingen uitgeweken naar Wognum. Naar de raadszaal van Medemblik in het voormalige DSB-pand. Over een treinverbinding met dit voormalig Scheringa-domicilie zullen we het maar niet hebben. Oké, vanaf Wieringen en uit de Wieringermeer kun je over de A7 met de auto letterlijk naar Wognum snellen. Maar andere Hollands Kroners zullen zich straks de slingerende AC de Graafweg met z'n stoplichten tussen Verlaat en Wognum nog lang heugen.

  In de gemeente Schagen, centraler ten opzichte van Hollands Kroon, boden oude gemeentehuizen nog ruimte. Je zou denken dat Hollands Kroon eerder bij deze zuiderbuur was uitgekomen voor een vergaderstek. ToeN Hollands Kroon nog geboren moest worden probeerde de toenmalige gemeente Wieringermeer Medemblik te verleiden tot een gemeentefusie. De verhuizing nu zal toch geen voorbode zijn van een nieuwe vrijage?

  Harry de Jong* h.dejong@hollandmediacombinatie.n1

  OPINIE  ZATÉRDAG 28 MEI


  NHD


  4 reacties :

  Anoniem zei

  Gek, gekker, gekst.
  En de (r)overheid heeft schijt aan zijn burgers. Dat zien we hier wel weer.

  Is er in heel Anna Paulowna geen ruimte waar 20 stoelen kunnen staan?

  h.oldeboom zei

  Ex- gemeente huis van Hypo? Is dat wat - het barst van de leegstaande gemeentehokken .

  Sam Kooy zei

  Binnen de gemeente: het nagenoeg splinternieuwe voormalige gemeentehuis in Hippolytushoef. Geen betaling van huur etc. Technische aanpassingen zijn tegenwoordig snel op te verwezenlijken. Maar nee: Hollandskroon doet het weer op haar eigenzinnige wijze. Kosten nog moeite worden gespaard om de kosten van het totale verbouw-gebeuren (millioenen) van de Ontmoeting in AP flink op te drijven. Als inwoner van HK zou je van dit alles moeten walgen !

  Anoniem zei

  De achterliggende gedachte is dat er dan geen publiek c.q. insprekers komen. Wat zijn de heikele agendapunten die men er in Wognum door wil jassen??

  Een reactie posten