Deal voor de detailhandel

Datum:
 • donderdag 12 mei 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon tekent vanmiddag in Den Haag namens de regio Kop van Noord-Holland een zogenaamde `Retaildeal' met minister Henk Kamp van Economische Zaken.

  In deze deal worden afspraken gemaakt over het aantrekkelijk houden van winkelstraten en de toekomst van de detailhandel. In een Retaildeal spreken gemeenten en regio's af dat ze hun winkelgebieden gaan versterken in samenwerking met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners. Gezamenlijk maken ze een visie en een concreet actieplan. Daarin benoemen ze op welke plekken winkels kansrijk zijn en op welke plekken niet, om leegstand te voorkomen.

  „Ik wil het belang benadrukken om zuinig om te springen met onze detailhandel", aldus wethouder Theo Meskers. „De in ontwikkeling zijnde dorpsvisie voor Wieringerwerf is de actuele aanleiding voor Hollands Kroon. Maar het vraagstuk speelt voor de hele Kop van Noord-Holland. Daarom is het goed dat de regio de deal ondertekent."

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten