ANVS ontkent gesjoemel bij NRG Petten

Datum:
 • donderdag 19 mei 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Petten - Frans Saris - oud-topman van ECN, het moederbedrijf van NRG - beschuldigt NRG in een brief aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu van 'nucleair gesjoemel'. 


  Roel van Leeuwen 

  Volgens de ANVS wordt het radioactief afval conform alle eisen verwerkt en afgevoerd naar Covra in Zeeland. 'Hiervan is een bijgewerkte administratie bij NRG ". Ook stelt de ANVS dat NRG geen oneigenlijk gebruik maakt van de vergunning om technetium uit bestraald hoogverrijkt uranium te halen.

  Volgens Saris wordt deze in de praktijk verhuurd aan het bedrijf Mallinckrodt. 'De handelingen met radioactieve stoffen en splijtstoffen worden door medewerkers van NRG 'uitgevoerd of door competente derden onder verantwoordelijkheid van NRG. De ANVS ziet daarop toe.'

  NHD  1 reacties :

  Bakker zei

  Als je tegenwoordig op heterdaad betrapt wordt bij een misdaad dan nog volgt verontwaardigde ontkenning en mag er niet gesproken worden van "dader".
  Een oud topman van ECN die de noodklok luidt en de eerste reactie is, zoals gebruikelijk, ontkennend. Alsof Frans Saris het uit zijn duim zuigt.

  Een reactie posten