Zorgen over leegstand winkels Anna Paulowna

Datum:
 • maandag 4 april 2016
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna kampt met langdurige leegstand. In enkele units valt al meer dan een jaar geen activiteit te bespeuren. Van de nieuwbouw, net drie jaar oud, is bijna de helft zelfs nog helemaal niet in gebruik geweest.

  Door Leo Blankredactie@hollandmediacombinatie.nl - 2-4-2016,   Voorzitter Loek Borst van Winkeliersvereniging Molensluis maakt zich zorgen: ,,Door de economische crisis en de sterk groeiende verkoop via internet is er weinig vraag naar winkelruimte. Het is lastig om ondernemers naar het winkelcentrum te krijgen.” 
  Ook een huurverlaging heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Overigens hebben de zittende ondernemers hun winkelruimten allemaal gekocht. ,,En niet één heeft zijn unit doorverkocht”, aldus Borst, die daarmee aangeeft dat bestaande winkels trouw zijn. Het koopcentrum opende in 1999 de deuren. Drie jaar geleden werd tegenover de Hema een nieuwe vleugel met achttien koopappartementen in gebruik genomen.

  Hardnekkigheid

  Met iets meer dan zeven procent (op 10.000 vierkante meter) valt de leegstand, vergeleken met landelijke cijfers, nog mee. Het is voor de winkeliersvereniging vooral de hardnekkigheid ervan die zorgen baart.
  In het oudste gedeelte staan vijf winkels (Henk ten Hoor, Sue Ho, Mitra, ZIP en Dunselman) korte of lange tijd leeg. In de ruimte van drankenzaak Mitra opent een dezer dagen een kledingboetiek. Een klein deel van de winkel van voorheen Henk ten Hoor is ingevuld door een eetzaak. In het pand van ZIP opent binnenkort een horecazaak.
  De grootste ’pijn’ zit in de nieuwbouw. Sinds de sluiting van de snoepwinkel staat vierhonderd vierkante meter (bijna de helft van de oppervlakte) leeg. Een unit van driehonderd vierkante meter is nog helemaal niet in gebruik geweest.
  De winkeliersvereniging kan weinig uitrichten, aldus Borst: ,,Molensluis is van een groep ondernemers. Die kunnen de leegstand financieel blijkbaar dragen. We streven naar een evenwichtige brancheverdeling. We missen bijvoorbeeld een elektronicazaak. Maar eigenlijk kan iedere ondernemer zich hier vestigen.”

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  !!De winkeliersvereniging!! Dit zegt genoeg. We hebben het hier over Anna Paulowna. Hier is geen plek voor mooie winkels omdat de bevolking daar geen oor en oog voor heeft. Deze boerenbevoking (niets mis mee hoor ik behoor daar ook toe) wil alleen maar naar de Lidl. Het probleem zit hem in de supermarkten en de goedkope kledingwinkels en het grootste probleem zit hem in de mensen. We hebben zelfs een snoepwinkel op het hoekje bij de Aldi. Een snoepwinkel (alleen suiker) waar je toch niet gezien wilt worden met het overgewicht van de huidige jeugd?!
  Waarom hebben we hier geen *echte bakker* meer? Waar zijn de echte slagers? waar zijn de gespecialiseerde kaaswinkels?
  Nou, die hebben hier geen droog brood te vreten.De mensen halen brood bij de Super en Lidl voor 49 eurocent.
  We hebben een Blokker, Zeeman, winkels waar ze van alles verkopen die je niet nodig hebt en onnodig veel kledingwinkels.
  Maar vooral hebben we internet!
  En dan hebben we nog een HEMA met een assortiment waar ze in Schubbekutteveen nog niet blij van worden.
  Winkels zijn in 2016 overbodig behalve als je goede producten verkoopt.
  En als de winkeliersvereniging genoeg geld heeft hebben ze schijnbaar geen uitbaters meer nodig. De huurprijzen zijn toch niet meer op te brengen?!

  Een reactie posten