Wethouder laat inwoners jureren

Datum:
 • zaterdag 16 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Incluzio heeft deze week het contract getekend waardoor het bedrijf de komende 2,5 jaar aan de slag gaat als de zorgcoördinator/ -uitvoerder in de gemeente Hollands Kroon.


  Mike Deutekom   Wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon is enthousiast over de samenwerking met het bedrijf Incluzio uit Schiedam. Dat bedrijf denkt hetzelfde over de uitvoering en organisatie van de gemeentelijke zorgtaken als Hollands Kroon zelf. In die visie krijgen de wijkteams een belangrijke, signalerende rol, waarbij de medewerkers bovendien ook nog eens grote handelingsvrijheid hebben. Zo min mogelijk administratieve taken, zo min mogelijk overheadkosten van allerlei organisaties en zoveel mogelijk van het beschikbare geld naar het doel waarvoor het bedoeld is: de zorg.

  Het klinkt allemaal fantastisch. Als het uitpakt zoals Incluzio-directeur Peter de Visser en Van Gent voor ogen hebben, dan wint iedereen. Ten eerste de inwoners van de gemeente, dat de benodigde zorg krijgt van goede kwaliteit. Ten tweede de gemeente, die met het beschikbare geld het maximale aan zorg eruit weet te slepen. Daarnaast hebben de werknemers van Incluzio dan - zo te horen - en leuke, afwisselende baan met veel vrijheid. En tenslotte Incluzio zelf, die ongetwijfeld niet voor niets aan de gang gaat.

  Het is afwachten of het plan ook uitpakt zoals Van Gent en De Visser voor ogen hebben. Beiden stellen dat - als de Incluzio-organisatie eenmaal is opgebouwd en het draait zoals dat zou moeten - de inwoners tevredener over de gekregen zorg moeten zijn dan nu het geval is. Deze kritische jury zal over circa 1,5 jaar kunnen rapporteren.

  NHD  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  En HH1 dan ? Waar haalt van Gent dat enthousiasme vandaan ? Hoe durft ze ? En nog veel meer vragen die door BenW onbeantwoord zullen blijven. Niets meer dan één grote schande !!!

  Een reactie posten