Veel interesse vanuit IT sector

Datum:
 • woensdag 20 april 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollaqnds Kroon - Middenmeer - Hollands Kroon wil namelijk het bestemmingsplan voor het kassen-gebied wijzigen, waardoor er naast de veertig hectare voor Microsoft nog zeventig hectare ruimte vrijkomt voor andere datacenters. 
  Roel van Leeuwen

  Bij de aankondiging van hét project zei Jan van Run, de vorige gedeputeerde van economische zaken, te verwachten dat er voor 150 tot 200 mensen structureel werk zou zijn. Het zou vooral gaan om technici, bewakers en schoonmakers.

  En het Britse Mace mag dan de hoofdaannemer zijn, maar bedrijven uit de regio zouden wel degelijk aan de datacenters hebben meegebouwd. Zo kreeg Holland Staal de opdracht voor dè bouw van de constructie van de datacenters. Toch is niet iedereen blij met deze ontwikkeling.

  Zo verzet akkerbouwbedrijf Meerpak BV zich tegen de komst van meer datacenters op het bedrijventerrein Agriport A7. Het bedrijf is naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat gemeente Hollands Kroon, waartoe Middenmeer behoort, de rode loper uitrolt voor andere softwarebedrijven.

  Hollands Kroon wil namelijk het bestemmingsplan voor het kassen-gebied wijzigen, waardoor er naast de veertig hectare voor Microsoft nog zeventig hectare ruimte vrijkomt voor andere datacenters. 

  Volgens Jack Kranenburg, commercieel directeur van Agriport, is er vanuit de IT-wereld sinds de komst van Microsoft veel interesse.

  NHD

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Ik hoor de tegenstemmers van het verloren gegane project "Wieringerrandmeer" niet! Zij waren het immers die er zo op tegen waren vanwege het verloren gaan van kostbare landbouwgrond. Overigens: de grond dáár bestond voornamelijk uit zandgronden ! Ik zou ze nu graag óók willen horen.

  Een reactie posten