Uitslag referendum Hollands Kroon

Datum:
 • zaterdag 9 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -

  Uitslag referendum

  Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?
  HOLLANDS KROON


    VOOR     31,2%                   TEGEN    68,5%

                           OPKOMST  37,7%

  Uitgebrachte stemmen  13697

  ___________________________________________

  Eindstand Nederland


  VOOR             38,1%
  • TEGEN
   61,1%
  • 0,8% van de getelde stemmen is blanco.

  • Opkomst 32,2%

  7 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  In het stembureau te Van Ewijcksluis was het om 18.45 een drukte van belang. Op dat moment hadden er al 198 mensen gestemd.
  Het meest verontrustende was dat op dat moment bijna alle stembiljetten op waren. Hoe dat verder is verlopen voor de mensen die nog een stem moesten uitbrengen is me niet bekend, maar gezien de fraude gevallen van de overheid in zeer veel andere gemeentes is het een zeer verontrustend signaal dat de burgers hun eigen overheid niet meer kunnen vertrouwen.
  Het is tekenend voor de huidige politiek dat er slechts 2 partijen zijn, de SP en PVV, die naar de inwoners van dit land luisteren, de rest van de politiek hebben hun eigen agenda. Rutte, Klaver, Samson en de rest van dat onbetrouwbare volk, roeptoeteren voortdurend iets over "ONZE DEMOCRATIE" terwijl ze keer op keer diezelfde democratie geweld aandoen.

  Frederieke zei

  Bijzonder..
  Zijn 13697 mensen vergeten hoe het referendum over Europa is afgelopen?
  Gelukkig heb ik niet gestemd. Heb ik tenminste nog het gevoel
  niet mee te hoeven doen aan dit soort volksverlakkerij onder een jasje van ogenschijnlijke democratie.

  Anoniem zei

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/04/06/op-6-april-kan-de-ontmanteling-van-de-eu-beginnen/

  Anoniem zei

  168 ONGELDIGE stemmen.
  Wat voor klojo ben je dan dat je je eigen formulier ONGELDIG kan uitbrengen. BLANCO stemmen mag. Maar je eigen formulier zo behandelen dat hij ongeldig is. Een aantal van 168 is heel veel. Ik zou zeggen: als je dit doet moet je de volgende keer verboden worden om te stemmen. Je doet dan gewoon niet meer mee.
  Als je dit doet ben je te dom om te stemmen. Ga dan niet stemmen.

  Anoniem zei

  Iedereen die tegen heeft gestemd: G E F E L I C I T E E R D!

  Ik heb de blaren op mijn handen geflyerd, heerlijk gevoel.
  Heerlijke democratie.

  Leve JAN ROOS en zijn kornuiten.

  Sam Kooy zei

  Gefeliciteerd, Hollandskroners. Prima gedaan ofschoon de echte ingewerkte nadenkers het percentage ongetwijfeld naar 100% hadden kunnen tillen !

  h.oldeboom zei

  @ Anoniem 2

  Ruim voor de verkiezingen zijn er landelijk veel bezwaren geuit tegen deze methode van verplichte invulling van het stembiljet om de eenvoudige reden dat dit tot verwarring zou leiden. Kennelijk is dat het geval geweest en daarom is het interessant te weten te komen of er landelijk deze keer meer dan gemiddeld foutief maar ook blanco gestemd is. 168 ongeldig van 13697 is 1.2% en dan nog 0,8% blanco zou landelijk gezien net het breekpunt geweest zijn dit referendum ongeldig te laten verklaren. Als iemand bijvoorbeeld tegen was en hij heeft een kruisje gezet in het val TEGEN, dan is de stem ongeldig - dat is een der redenen van de stembiljetcritici en een beoordelaar had dan de stem ongeldig verklaard - alleen rood of groen in een cirkeltje invullen had volstaan maar nu hadden wij een vakje met daarin een pietluttig cirkeltje.
  Reden om aan te nemen dat met opzet gekozen is voor een vreemde vorm van referenda kiesformulieren; zou hiervoor soms geen vastgestelde vormgeving zijn en wordt bij elke referendum, welke de regering niet welgevallig is, voor een andere vormgeving gekozen? Waarom worden de referenda initiatiefnemers niet betrokken bij totstandkoming van zo'n biljet?

  Een reactie posten