Schagen haalt de bezem door het woud aan gemeentelijke potjes

Datum:
 • vrijdag 29 april 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Maar liefst 43 spaarpotjes, voor allerlei doeleinden. Dat kan wel wat minder, vinden ze bij de gemeente Schagen. 
  Marten Visser 

  En dus is de bezem gehaald door de zogeheten 'reserves' van de gemeente. In de begroting zijn in de loop der jaren allerlei speciale spaarpotjes opgenomen. Voor diverse projecten, of om de gevolgen van nieuw beleid op te vangen.

  Vaak zijn die potjes op een gegeven moment niet meer nodig omdat projecten zijn afgerond of de financiering van bepaald beleid is veranderd. Op verzoek van de gemeente hield een uit Schagen afkomstige stagiair van Hogeschool InHolland de reserves tegen het licht.

  Schrappen 

  Zijn advies: elf van de 43 potjes schrappen. Opbrengst: ongeveer vijf miljoen euro. Bijna een miljoen daarsian is in de algemene reserve gestort: de 'hoofdspaarpot' van de gemeente. Voor het project De Kop Werkt en innovatief milieubeleid zijn toch weer twee nieuwe reserves ingesteld. Met daarin respectievelijk 3,7 miljoen en vierhonderdduizend euro. Al met al heeft de begroting van Schagen dus negen reserves minder. Schept toch meer duidelijkheid, vindt wethouder Jan-Steven van Dijk van financiën. „Iets meer licht in het bos, zullen we maar zeggen." En de stagiair? Die kreeg van zijn begeleiders bij de gemeente een dikke voldoende voor zijn stage...

  NHD  4 reacties :

  h.oldeboom zei

  Absurd dat je zo'n politiek gevoelige geld verspil opdracht geeft aan een scholiertje/stagiair; hij zal ongetwijfeld makkelijk door de ambtenarij/wethouder te 'begeleiden' geweest zijn tijdens zijn klusje. Daarom was het de bedoeling een stagiair hiervoor te nemen en niet een doorgewinterde accountant; die had veel meer onzin/vervuiling/verspilling in het systeem gevonden maar dit joch vond de politiek correcte en dus de juiste maat zodat de opdrachtgever/wethouder buiten schot bleef en de gemeenteraad rustig door kon slapen. Het stukje geeft tevens de naïviteit en kruiperigheid van de NHD journalist overduidelijk weer.

  Anoniem zei

  Het Noord Hollands Dagblad.

  Beter: Het politieblaadje dat alleen linkse artikeltjes plaatst.

  Wat een bagger staat hierin.

  Niet links geschreven is weggebleven. Wat een lafheid.

  Anoniem zei

  In Nederland verdwijnt jaarlijks 20 MILJARD aan subsidies en niemand weet meer precies waar aan.
  Zou het niet beter zijn om die onzin helemaal af te schaffen?

  Sam Kooy zei

  Betekent eveneens dat de voorganger van van Dijk (óók niet de beste !!) flink wat heeft laten liggen. Heeft dus als de wiedeweerga de benen genomen zodat hij niet meer verantwoordelijk kan worden gesteld. Overigens: welke ambtenaar wordt voor zijn daden verantwoordelijk gesteld binnen nhet gemeentelijke apparaat ? Zij blijven immers altijd op hun stoel zitten !!!!!

  Een reactie posten