’Rechtszaak tegen bouwen op strand Petten eind dit jaar’

Datum:
 • woensdag 27 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • PETTEN - De Raad van State buigt zich eind dit jaar over de vraag of de bouw van nieuwe strandpaviljoens en recreatiehuizen op het strand van Petten door kan gaan. 


  Door Marten Visser - 26-4-2016, 

  De bestuursrechter heeft volgens wethouder Jelle Beemsterboer bepaald dat voor deze zaak een uitgebreide procedure nodig is.

  De zaak draait vooral om de vraag of de uitstoot van het extra verkeer dat de vakantiehuizen en paviljoens aan gaan trekken schadelijk is voor de nabijgelegen natuur. ,,We verwachten de behandeling bij de Raad van State in november of december’’, aldus Beemsterboer.

   Zoals bekend heeft Het Zijper Landschap bezwaar gemaakt tegen extra paviljoens en huisjes op het strand, die er dit jaar al hadden moeten staan. Beemsterboer hoopt nu dat de ondernemers alsnog in 2017 aan de slag kunnen.

  De rechtszaak tegen het al gebouwde paviljoen Zee en Zo is van de baan.

  NHD

  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Uitstoot extra verkeer schadelijk voor de natuur? Als dat toegewezen wordt is de rechter gek (is niet onmogelijk)en heeft het als consequentie dat na de uitspraak 16.000.000 Nederlanders moeten vertrekken uit dit idiote land.

  Een reactie posten