Rechtszaak FNV tegen Axxicom en gemeente

Datum:
 • woensdag 27 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De FNV spant een kort geding aari tegen Axxicom en de gemeente Hollands Kroon om de arbeidsvoorwaarden van de - van het failliete TSN - overgenomen thuiszorg-medewerkers veilig te stellen.


  De vakbond stelt dat de TSN thuiszorgmedewerkers worden geconfronteerd met veel slechtere arbeidsvdorwaarden. „Dit betekent voor sommige thuiszorgers een verlies van een derde van hun inkomen, terwijl ze precies hetzelfde werk blijven doen. Daarom start de FNV een kort geding tegen Axxicom, een van de thuiszorgaanbieders die (onder meer in Hollands Kroon, red.) medewerkers van TSN heeft overgenomen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden."

  Ook gaat de FNV de gemeente Hollands Kroon aansprakelijk stellen op grond van de Wet aanpak schijnconstructies (Was).

  „Met dit kort geding wilyn we voor elke zorgaanbieder en gemeente in Nederland duidelijk maken dat het niet mag om zorgmedewerkers hetzelfde werk te laten doen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden. De zorgaanbieders moeten de cao naleven en de gemeenten moeten de zorgaanbieders voldoende betalen. En dat kan, want daarover hebben we juist op 4 december afspraken gemaakt met staatssecretaris Van Rijn", zegt Maureen van der Pligt van de FNV.

  Wouter Poels van Axxicom zegt nog niet te kunnen reageren op het voornemen van de FNV om een zaak tegen het bedrijf te beginnen. „We weten verder niets en moeten dus eerst kijken waar ze het over hebben."

  NHD  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Och, als de HK-gemeente €1.300.000 overhoudt aan de 'interpretatie' van de WMO-wet dan kan van dat geld (uw belastinggeld) menig rechtszaakje bekostigt worden en kunnen zij tevens Karin Bloemen ex/btw 200 keer uitnodigen. De vraag is alleen wie er dan door haar uitgezongen gaan worden. Allemaal?

  Een reactie posten