Praten over vluchtelingen

Datum:
 • donderdag 19 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon houdt in mei vier bijeenkomsten over het vluchtelingenvraagstuk.


  Voordat de gemeenteraad een besluit neemt over de opvang van vluchtingen willen de raadsleden weten hoe inwoners hierover nadenken.


  Na de inloop volgt een korte introductie van de burgemeester waarna inwoners en raadsleden in kleine groepen in gesprek gaan over het onderwerp. Een onafhankelijk voorzitter begeleidt alles en aan iedere tafel zit een notulist om de ideeën en opvattingen zo goed mogelijk samen te vatten. Achteraf ontvangen de deelnemers een verslag.

  De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. 

  Ze zijn op 

  donderdag 12 mei (Café Beentje, Winkel), 

  dinsdag 17 mei (Dorpshuis Hippolytushoef), 

  donderdag 19 mei (De Buren, Wieringerwerf) en 

  dinsdag 24 mei (Wapen van Holland, Anna Paulowna).  Belangstellenden dienen zich wel eerst aan te melden bij de gemeente. Dat kan via de website www.hollandskroon.nl.

  NHD

  _________________________________________________________


  Verslag bijeenkomst 19 mei in Wieringerwerf:

  Bijeenkomst Vluchtelingen Hollands Kroon, 19 mei 2016, Wieringerwerf.

  Op 24 april 2016 had ik mij aangemeld voor het onderwerp vluchtelingen in de gemeente Hollands Kroon. Ik kreeg keurig een bevestiging van mijn aanmelding.

  Voor mijzelf had ik al de nodige notities en vragen opgesteld waar ik graag een antwoord op wilde hebben. Zoals:
  Over wat voor soort vluchtelingen hebben we het dan:
  Asielzoekers?
  Statushouders ?
  Over hoeveel Asielzoekers of Statushouders wordt er gesproken

  V.w.b. De statushouders had ik nog wat aanvullende vragen.
  Zoals:
  Voorrangspositie woning terwijl er voor de inwoners een wachttijd van 4,5 jaar of  langer is.
  En hoe zit het met werk? Terwijl er zo'n 858 werklozen zijn (dec. 2015). 
  Daarnaast komen er in juni weer schoolverlaters op de arbeidsmarkt.

  Ik had nog wel wat zorgen zoals cultuurverschillen en vergrijzing.

  19 mei was het zover en ik toog naar Wieringerwerf om deel te nemen aan het debat, tenminste dat dacht ik.
  Maar het ging toch anders.
  Na het openingswoord van Burgemeester Nawijn werd uitgelegd hoe de avond zou gaan verlopen.
  Er waren 3 tafels opgesteld en elke tafel stelde een onderwerp voor.
  Vluchtelingen “Asielzoekers”
  Vluchtelingen “Statushouders”
  Vluchtelingen “Geen status asielzoekers”
  Bij elke tafel was een gespreksleider en een notulist.
  De bedoeling was dat alle meningen op de tafel werden geschreven, waarna dit werd verzameld, waardoor de raad zich een mening zou kunnen vormen en tot besluitvorming zou kunnen komen in juni. Na 30 minuten werd er dan van tafel gewisseld en kon je je mening ook weer opschrijven.

  Ik vond deze procedure verrassend en had hier niet op gerekend. Het was beter geweest om deze procedure te vermelden op de website dan wel in de bevestiging die naar de aanmelder werd verstuurd.

  Na de uitleg heb ik mijn hand opgestoken en kreeg de gelegenheid om een vraag te stellen. Maar voordat ik de vraag ging stellen heb ik aangegeven dat ik verrast was over deze procedure. Ik had liever gehad dat we, als burgers, met elkaar zouden kunnen discussiëren en onze mening geven. Door het proces zo in te richten werd bij mij de indruk gewekt dat hoe dan ook de Gemeente Hollands Kroon vluchtelingen zou gaan opnemen. Naar mijn mening is dan de besluitvorming over het al dan niet opnemen van vluchtelingen een farce. Het gaat dan alleen nog maar om wat voor soort of soorten men zou gaan opnemen.
  Op mijn vraag of er nog tijd werd ingeruimd om met elkaar te discussiëren was het antwoord negatief.

  Op dat moment besloot ik om de bijeenkomst te verlaten omdat ik niet op deze manier van gedachte wil wisselen met het College, de raad en de burgers die daar aanwezig waren.

  Als aanvulling zou ik mee willen geven om op een onderwerp als dit een referendum te houden onder de burgers. Dit zou pas echte democratie zijn. 
  Het lijkt mij niet dat de kleine aantallen tijdens de bijeenkomsten echt representatief zijn voor de hele bevolking.

  M. Deijkers

  Kreileroord
  11 reacties :

  Anoniem zei

  Zouden College en Raad hier ook maar iets van leren?

  "Met de “vluchtelingen”crisis explodeerde de criminaliteit".

  Dit gaat ook in Nederland gebeuren voor zover het al niet aan de gang is in de grote steden, het zal alleen maar veel en veel erger worden, ook in Nederland, ook in Hollands Kroon. In Den Helder kunnen de kinderen alleen nog maar onder begeleiding naar school en het zwembad.

  https://ejbron.wordpress.com/2016/04/16/no-go-area-midden-in-berlin-kreuzberg/#more-115502

  Anoniem zei

  Nog meer cultuurverrijkers in Nederland zal de verhouding tussen de westerse beschaving en de islam nog verder doen verslechteren.
  De criminaliteitscijfers stijgen in rap tempo, al wijzen de officiële cijfers anders uit, maar ieder verstandig mens weet dat de cijfers gemanipuleerd worden om zo een aantal gevangenissen te kunnen sluiten. Dit ondanks dat er in Nederland volgens officiële cijfers 15.000 criminelen rondlopen die hun straf nog moeten uitzitten maar dat natuurlijk nooit zullen doen.
  De politie kampt met onderbezetting en met slecht opgeleid personeel, de goeden daar gelaten, maar over het algemeen is het een drama bij de politie die allang niet meer is staat is de goedwillende burger te beschermen, we lezen het dagelijks in de kranten. De onwil bij de politie slachtoffers te helpen is vaak stuitend.
  Het OM functioneert niet meer, de rechterlijke macht stapelt blunder op blunder en is al lang niet meer serieus te nemen.
  Het enige officiële orgaan in Nederland wat prima functioneert is het Centraal Justitieel Incassobureau, maar daar is alles mee gezegd.
  Zelfs de Minister President negeert de wet, de wet die alleen bedoeld schijnt te zijn voor Jan met de pet, de zelfbenoemde elite trekt zich er niets meer van aan en liegt bedriegt en steelt dat het een lieve lust is, beschermd door de politiek en de rechterlijke macht. Pedofielen worden op grote schaal beschermd en ook hier is door de bevolking niets tegen te doen.

  Theo Moras zei

  Het zal niemand verbazen dat ik het met beide opmerkingen roerend een kan zijn.Het is echt niet overdreven maar een juiste conclusie.
  Waar moet het in hemelsnaam heen met dit land die momenteel geregeerd wordt door een regering die alleen de problemen verergerd in plaats van ze aan te pakken.

  Anoniem zei

  Wij hebben toch geen regering (meer)!
  Alles wat we doen komt vanuit Brussel.

  17 jaar geleden heb ik in Brussel overnacht in een hotel.
  Door de directie van het hotel werden we toen naar binnen begeleid. De marrokanen waren toen al bezig de mensen te beroven. Gewoon buiten op straat; voor het hotel.

  Volgens mij verliezen we de boel.

  Anoniem zei

  We zitten in de *morele gaskamer*.

  Bedankt pislam.

  Anoniem zei

  De raadsleden willen weten hoe inwoners hierover nadenken.
  En vervolgens besluiten ze zoals de (landelijk) partij wil. Zoals CDA-er mevrouw Vlaming altijd zegt: "Wij zijn gekozen",

  Zijn de bijeenkomsten slechts om de inwoners de indruk te geven dat hun mening ertoe doet?
  Als dat niet zo is, houdt dan een referendum!
  Op deze wijze is het BELAZERIJ!

  h.oldeboom zei

  Een jaar of tien terug was er in AP ook zo'n hoorzitting van inwoners over windmolens en bij elk groepje zat een politicus of ambtenaar. Wij hadden het genoegen de heer Dorsman, die wij voor een rechtvaardig en christelijk man hielden, aan ons groepje toegewezen te zien worden. In onze groep was de stemmingsuitslag nogal negatief inzake deze windmolens en dit nu, zo was afgesproken omdat deze heer bekend was met de plaatselijke politiek, zou de heer Dorsman in de eindsamenvatting naar voren brengen.
  U raadt het al, wat deze heer vertelde was tegengesteld aan onze mening over windmolens. Wij immers dachten dat wij met een vertegenwoordiger van doen hadden maar dat was uitsluitend tijdens het gesprek; zodra Dorsman de bühne betrad veranderde hij in een politicus.
  Hetzelfde zal gebeuren bij deze hersenspoel bijeenkomsten waar de mensen bewerkt zullen worden met secundaire en tertiaire maar bovenal zielige feiten waarvan de er uit voortvloeiende ellende naar de toekomst verschoven gaat worden. Dat zullen figuren a la Dorsman niet meemaken maar wel hun kinderen en kleinkinderen.

  Anoniem zei

  SCHOKKEND!

  Nu op Geenstijl: EEN REMIGRATIEBEVORDEREND STRIPBOEK.

  En dat laten verwoorden door een BLOND MEISJE.

  Overigens, mevrouw Vlaming zit hier voor het CDA. En alleen maar om alle boeren in de gemeente Hollands Kroon van subsidie te voorzien en het landbouwgif te mogen blijven gebruiken.
  En het barst hier van de bollen(boeren). Natuurlijk is zij gekozen! Water is nat.

  Anoniem zei

  De treinen zitten overvol en kunnen de toeloop van reizigers niet meer aan, de wegen zitten overvol en kunnen het aantal auto's niet meer aan. Het geld is op en daarom worden de belastingen weer verhoogd. Het aantal huizen is al jaren niet meer toereikend om de autochtone bevolking van huurhuizen te voorzien. Onze ouderen verkommeren omdat er geen geld meer voor ze is. De gezondheidszorg wordt ieder jaar verder uitgekleed.
  Hoe is het dan toch mogelijk dat hele (linkse)volksstammen zeggen dat er nog veeeeeel meer migranten in ons land gebruik kunnen maken van onze sociale voorzieningen en natuurlijk van de huur huizen die de autochtone bevolking onthouden worden.

  Anoniem zei

  De raadsleden willen weten hoe inwoners hierover nadenken.
  En vervolgens besluiten ze zoals de (landelijk) partij wil. Zoals CDA-er mevrouw Vlaming altijd zegt: "Wij zijn gekozen",

  Zijn de bijeenkomsten slechts om de inwoners de indruk te geven dat hun mening ertoe doet?
  Als dat niet zo is, houdt dan een referendum!
  Op deze wijze is het BELAZERIJ!

  Sam Kooy zei

  Wat valt er nog te praten ? Het gehele circus is ons nederlanders al door (mede door Brussel) door de strot gedrukt. Het volgende verhaal is dat de staatsbegroting 2017 moet worden aangepast vanwege de zeer hoge kosten van het asielprobleem. Minister van Financien zei het reeds: we hoeven voor 2017 nergens op te rekenen; erger: er moet daardoor en daarvoor meer bezuinigd gaan worden. Elke nederlander is hoe dan ook - of hij wil of niet - door de halstarrige houding van Dijkhof de klos. En aan de andere kant geeft ene wethouder Meskers van Hollandskroon als een klein kind, alsof er niets aan de hand is, millioenen uit voor hem eigen speeltjes in het dorp Den Oever. Ergerlijk en één grote schande !!

  Een reactie posten