Nieuwe Kerkwegbrug in Anna Paulowna kost Hollands Kroon kapitaal

Datum:
 • woensdag 13 april 2016
 • in

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Een nieuwe brug in de Kerkweg in Anna Paulowna, over de Van Ewijcksvaart/het Oude Veer, kost Hollands Kroon tussen de vier ton en 2,6 miljoen euro.
  Door Martijn Gijsbertsen - 13-4-2016,  Zo  laat de gemeente weten na vragen van deze krant. De goedkoopste optie betreft een vaste brug, de duurste is een beweegbaar exemplaar.
  De bedoeling is dat de Kerkwegbrug (circa 55 jaar oud) compleet wordt vervangen.

  Recreatievaart

  Dit najaar of voorjaar 2017 lijken daarvoor, onder meer vanwege de recreatievaart, het meest geschikt.
  ,,Er moet veel werk worden verzet om eventueel in november te kunnen starten’’, aldus gemeentewoordvoerster Noortje Slot.
  Zij doelt op grondig onderzoek, dat moet uitwijzen voor welke investering Hollands Kroon het beste kan kiezen.

  Slagbomen

  De gemeente wil een structurele oplossing, omdat de elektrische bruginstallatie niet meer voldoet: de slagbomen en aansturing werken niet optimaal.
  Door het zwaarder geworden verkeer zijn bovendien de taluds tot onder de nabijgelegen rotonde uitgespoeld. Dat levert tot op heden geen gevaar op.
  ,,Hiervoor zijn noodmaatregelen getroffen en de situatie wordt, met de provincie, regelmatig ge├»nspecteerd’’, aldus Slot.
  ,,Reparatie kan alleen tijdelijk en tegen hele hoge kosten. Vandaar dat we voor een flinke puzzel staan.’’
  Intussen is disndag gestart met werkzaamheden aan de noodbrug bovenop de Kerkwegbrug, die er sinds september ligt, en de Kerkwegbrug zelf.
  Aannemer BSB Staalbouw uit Bergum haalt de noodbrug weg, verwijdert de ballast (betonblok) in de balansconstructie en sloopt de voet- en fietsstroken plus het brugval.

  Vaarhoogte

       Wanneer dat laatste onderdeel is weggehaald, wordt de vaarhoogte 2,15 meter (nu: 1,10 meter).          Vanwege het watersportseizoen is juist nu voor deze ingreep gekozen.
  De noodbrug wordt woensdag of donderdag teruggeplaatst en krijgt tijdelijke voorzieningen voor voetgangers en fietsers. De klus, inclusief huur, kost minimaal 62.000 euro.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten