Leerlingvervoerder Klomp definitief failliet

Datum:
 • woensdag 27 april 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - SCHAGEN - Taxibedrijf Klomp Groepsvervoer is failliet. De surseance van betaling is omgezet in een faillissement. Het bedrijf uit Ede verzorgde onder meer het leerlingenvervoer binnen de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.
  Door Richard Zut - 27-4-2016,

  Dat komt vooralsnog niet in gevaar. Het UWV neemt salarisbetalingen over. De bank heeft de garantie afgegeven dat andere verplichtingen zijn gegarandeerd. Het vervoer komt daardoor voor opdrachtgevers niet in gevaar, geeft de directie van Klomp aan.
  De curator is in gesprek met kandidaat-vervoerders die het werk zouden kunnen overnemen. Behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid is daarbij het uitgangspunt.
  Eerder werden al de tankpassen van de chauffeurs van het taxibedrijf geblokkeerd. Zij moesten de benzine voorschieten voor de taxibus waarop zij rijden, zo staat in een e-mail aan het personeel. Diverse chauffeurs weigerden dit.
  Sommigen van hen maakten - ook in de Kop van Noord-Holland - gebruik van het retentierecht. Zij legden aldus hun bedrijfsbus aan de ketting, omdat ze al langere tijd achterstallig loon van het bedrijf te goed hebben.
  Dat melden diverse van de 60 tot 90 personeelsleden uit deze regio die niet met name genoemd willen worden. Diverse chauffeurs hebben eerder tientallen uren salaris nog niet uitbetaald gekregen.
  Chauffeurs wordt nu opgeroepen gewoon door te rijden. ’Het is uiteraard in ieders belang dat de kwaliteit van het vervoer onverminderd goed blijft’, schrijft de directie in een mail aan medewerkers.

  NHD

  ___________________________________________________________

  Ingezonden Reactie

  Weer Taxivervoersbedrijf Failliet.
  Eerder is dat ook al eens voorgekomen met het taxi vervoer in de gemeente Hollands Kroon en Schagen. Het dienstdoende taxibedrijf ging destijds ook failliet en Connexxion was bereid het vervoer over te nemen. Ook dit voorval heeft de gemeente Hollands Kroon behoorlijk wat geld gekost en zo’n financiĆ«le misser lijkt zich nu weer te herhalen. Er werd door Connexxion allemaal nieuw materiaal aangeschaft en een behoorlijk deel van het personeel werd overgenomen. Het contract met Connexxion liep af en er moest opnieuw worden ingeschreven. Connexxion had hun prijzen gebaseerd om goed en verantwoord werk te leveren zoals het behoord te zijn. Taxi Klomp kwam als voordeligste inschrijver uit de bus en nam vervolgens een gedeelte van het kundige personeel van Connexxion in dienst waarvan na het verlopen van hun contract waarvan sommigen al na drie maanden een aantal werknemers ontslag werd aangezegd. Van het nu noodlijdende taxi bedrijf Klomp wordt het contract nu ook niet meer verlengd. Ook nu dreigen er weer veel werknemers met die ellende geconfronteerd te worden omdat de gemeente voor een dubbeltje op de eerste rang denkt te kunnen gaan zitten. Doordat neo-liberale vrije-markt denken van de VVD worden keer op keer deze fouten begaan wat veel geld gaat kosten, en voor veel mensen voor onaangename verrassingen zal gaan zorgen. En dat in een gemeente die nog steeds pretendeert de slimste gemeente te worden, wat gezien de perikelen in de zorg zeker niet waargemaakt zal kunnen worden.
  Theo Moras Zijdewind.

  _______________________________________________________


  0 reacties :

  Een reactie posten