Kritiek op kosten afscheidsfeest: ’Brullen om Bloemen’

Datum:
 • woensdag 20 april 2016
 • in
 • Categorie:

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - De kritiek die Lada-raadslid Henk-Jan Wittink uitte vanwege de kosten van het afscheidsfeest van algemeen directeur Wim van Twuijver heeft hij van zijn Facebookpagina verwijderd. Karin Bloemen trad toen op in het gemeentehuis; kosten 6400 euro exclusief btw.
  Door Lydia Jasper - 20-4-2016, 
  Burgemeester Jaap Nawijn heeft schriftelijk aan de fractievoorzitters uitgelegd, dat het afscheidsfeest - in combinatie met een personeelsbijeenkomst - eenmalig is. Hollands Kroon heeft de laatste jaren bezuinigd op dingen als vieringen, personeelsfeestjes. Het schrappen van kerstpakketten is in vijf jaar goed voor 130.000 euro.
  Volgens Jip Pankras (Senioren Hollands Kroon) had Wittink zich beter moeten voorlichten voordat hij ging ’brullen’. ,,In een tijd van bezuinigingen is de reactie te begrijpen, maar het moet in de juiste context worden gezet.’’ VVD’er Jan Swaag: ,,Dan had dit beter worden aangekaart tijdens de begrotingsbehandeling.’’ Elaine Vlaming (CDA) vindt het niet overdadig: ,,De laatste bijzondere bijeenkomst was tijdens de start van Hollands Kroon in 2012.’’
  NHD
  4 reacties :

  Sam Kooy zei

  De reactie van Wittink is volslagen terecht. Daar waar de mensen door de overheden volledig worden uitgeknepen zal diezelfde overheid dit tevens moeten doen met haar niet-strikt-nodige uitgaven. De seniorenpartij blijft volger van de VVD en vindt het allemaal wel prima niet denkiend aan de houding die het aannam terzake van de Zorg (HH1).

  Anoniem zei

  Het woordje CONTEXT gaat nog vele malen gebruikt worden.

  Diefstal, dat is het.

  Maar je moet het wel in een bepaalde context zien.

  Anoniem zei

  Krijgt *mijnheer van Twuijver* nu ook een WELKOMSTCONCERT in Alkmaar.
  Ik hoop van wel.

  Geld zat van de hardwerkende burgers.

  Anoniem zei

  Mevrouw Vlaming:

  Dit heet:

  DE TERING NAAR DE NERING ZETTEN.

  Een reactie posten