Kaartje zwembad duurder

Datum:
 • zaterdag 2 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Breezand - Inwoners van Hollands Kroon, die gebruikmaken van binnenbad Den Krieck in Breezand, De Venne (Hippolytushoef), het Winkeler De Wirg of De Terp in Wieringerwerf, moeten er serieus rekening mee houden dat de prijs voor een los toegangskaartje of abonnement binnenkort flink omhoog gaat.
  Martijn Gijsbertsen

  Uit onderzoek naar de haalbaarheid om de vier zwembaden open te houden blijkt dat ze behoren tot de top zes van bijna vijftig baden in Noord-Nederland met de laagste entreetarieven. Een zwemkaartje in Hollands Kroon kost nu nog tussen de 2,90 en 3,20 euro, waar in bijvoorbeeld Den Helder en Schagen al minimaal vier euro toegang wordt gevraagd.

  Bezoekersaantallen

  „Bij gelijkblijvende bezoekersaantallen zal een gemiddelde prijsstijging van 34 procent noodzakelijk zijn om de exploitaties (de komende vijftien jaar, red.) rond te krijgen", staat in het 'reddingsplan, opgesteld met hulp val adviseur Piter Bakker van zwembond KNZB.

  ______________________________________

  'Prijsstijging van 34% nodig'
  _________________________


  Met 32.700 tot 60.500 zwemmers per jaar harken de binnenbaden in Breezand, Hippolytushoef, Winkel en Wieringerwerf nu samen bijna 712.000 euro binnen, terwijl de kosten ruim het dubbele zijn. Zo blijkt uit de analyse van Bakker, 'privatiseringsexpert' in zwembadland.

  ___________________________________________

  Vervolg

  Naar verwachting nog deze maand neemt het college
  van Hollands Kroon een besluit over het 'reddingsplan'
  voor de binnenzwembaden. Dan horen de initiatief-
  nemers of zij op de goede lijn zitten en waarover 
  het gemeentebestuur wellicht meer duidelijkheid 
  wil. Daarna wordt de raad geïnformeerd, evenals 
  andere betrokkenen en inwoners. In het eerste 
  kwartaal van 2017 wordt een definitief politiek 
  standpunt verwacht.

  _____________________________________________


  Daar komt bij dat de vier baden, circa 35 jaar geleden gebouwd, volgens het onderzoek 'onvermijdelijk voor hoge onderhoudslasten komen te staan'. Hoewel er na het afschaffen van het schoolzwemmen geen grote klappen qua bezoekers meer vallen te verwachten, is het de vraag of die cijfers stabiel blijven.
  Hollands Kroon wil voortaan maximaal 465.000 euro voor de zwembaden op tafel leggen. Dus moeten initiatiefnemers die de baden willen openhouden flink puzzelen voor oplossingen. Bakker bepleit één tarief en één exploitatiekoepel, waarbij personeel flexibel inzetbaar is.


  NHD  5 reacties :

  Sam Kooy zei

  Wel balen met geld - millioenen !!! - uitgeven aan bijv. het speeltje De Waddenpoort voor de doorreizigers van A naar B. Dit van ene wethouder Meskers, maar het minimale presteren aan uitgaven voor de plaatselijke (gemeentelijke) bevolking. Voor hén zijn zij toch wethouder ? Of heb ik mij al die jaren ernstig vergist. Ach natuurlijk ......hij is slechts op avonturenreis ! Als leerproject om in zich op te nemen hoe de wereld in elkaar steekt. Niets minder dan dát !

  Anoniem zei

  Maakt niet uit. Binnenkort veel asielzoekers die gratis naar een zwembad kunnen. Kijk wat er in Den Helder aan de hand is. Niemand van de Hollanders gaat dan meer naar een zwembad. Ouders, hou je dochters binnen.
  Dit land is het zat!

  Anoniem zei

  In Den Helder rijden de kinderen op weg naar school die langs asielzoekerscentra moeten in elkaars gezelschap vanwege het gevaar lastig gevallen te worden door migranten.
  Natuurlijk zwijgt de pers hier over want dat is slecht voor het imago van de asielzoekers en dat willen we toch niet????????

  Anoniem zei

  Martijn Gijsbertsen had de kop in de krant beter "Martijn Gijsbertsen is geen zwemliefhebber" kunnen noemen.
  Wat een onvolledig slecht stuk journalistiek is dit verhaal. Het duurder maken van de zwemkaartjes is slechts 1 van de opties om tot een sluitende begroting te komen. Bij dit "voorbeeld" zijn helemaal (nog) geen kostenbesparende maatregelen meegenomen in de berekeningen, of gezamenlijke inkoop van energie en andere besparende maatregelen.
  Als je niet op de hoogte bent van het hele (reddings)plan, schrijf dan niks Martijn.

  Anoniem zei

  Alles wat in het Noord Hollands Dagblad staat is toch geen journalistiek.
  Zelden zo een slechte krant gezien.

  Een reactie posten