Hulp nodig van zorgorganisaties

Datum:
 • vrijdag 8 april 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Zorgorganisaties Incluzio, Omring en Evean willen best met de gemeente Hollands Kroon meedenken om een oplossing te vinden voor het acute 'hulp bij het huishouden-probleem'. De gemeente zit ernstig in de penarie nu Buurtzorg heeft besloten toch geen huishoudelijke hulp te gaan verlenen bij zorgcliënten in Hollands Kroon.


  Mike Deutekom ndeutekom@hollandmediacombinatie.nl

  Wethouder Mary van Gent heeft nog twee weken de tijd om te regelen dat ook na 25 april, de laatste dag dat het failliete TSN Thuiszorg actief is, de huishoudelijke zorgtaken uitgevoerd worden. Buurtzorg zou de hulp in de huishouding in Hollands Kroon gaan uitvoeren, maar besloot toch van dat plan afte zien. Van Gent heeft beloofd dat alle clienten vanaf 26 april ook hulp bij het huishouden krijgen. Enkele organisaties die haar daarbij in theorie zouden kunnen helpen zijn de thuiszorgleveranciers in de regio. Hoewel Woonzorggroep Samen, Evean en Omring door alle bezuinigingen bij de gemeenten geen huishoudelijke hulp meer leveren, zouden ze dat wel weer op poten kunnen zetten.

  Volgens woordvoerder Karin Schop van woonzorggroep Samen ligt het niet voor de hand dat Sarripn de partij gaat worden die dat galt uitvoeren. „Om dezelfde reden waarom Buurtzorg toch is afgehaakt: het is maar voor acht maanden. Per i januari gaat Incluzio de zorg in Hollands Kroon regelen. Wij hebben net een reorganisatie achter de rug. Om TSN-personeel nu voor acht maanden aan te nemen en daarna moge- lijk weer afscheid van hen te nemen, lijkt ons geen goed idee." Bij Omring en Evean biedt men Van Gent nog wat ruimte. „We zijn vorig jaar net met huishoudelijke hulp gestopt. Maar Omring is altijd bereid om mee te denken, zeker als de continuïteit van de zorg in gevaar dreigt te komen", zegt woordvoerder Job Leeuwerke. Evean-woordvoerster Claudia 'Open laat een zelfde geluid horen.

  Incluzio-directeur Peter de Visser begrijpt dat andere zorgorganisaties eerst naar zijn bedrijf wordt gewezen. „We hopen volgende week de definitieve gunning te krijgen om deels per i juli en voor bijvoorbeeld de hulp bij het huishouden per 1 januari in Hollands Kroon aan de slag te gaan. Eerder starten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we willen meedenken welke rol we daarin kunnen spelen."

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten