Actievoerende vluchtelingen dreigen met hongerstaking

Datum:
 • donderdag 21 april 2016
 • in
 • Categorie: , ,

 • DEN HELDER - Enkele van de 25 vluchtelingen, die sinds woensdag voor het Helderse stadhuis actievoeren, dreigden donderdag ook in hongerstaking te gaan. Dat vertelde hun woordvoerder Adib Alkhatib.
  Door Carina Gutker - 21-4-2016, 12:47 (Update 21-4-2016, 15:30
  De asielzoekerszijn het wachten zat en hopen op deze manier sneller een beslissing op hun asielverzoek te krijgen. Alkhatib: ,,We blijven hier net zo lang tot we een antwoord hebben.’’
  De actie wordt gedoogd door de gemeente Den Helder. ,,Ze mogen voor het stadhuis zitten, maar het zou wel heel plezierig zijn als ze onder hun eigen dak zouden slapen'', aldus de gemeente.
  De omwonenden lijken ook geen problemen te hebben met de demonstratie. ,,Een buurman bood aan dat we altijd mochten komen als we iets nodig zouden hebben'', zegt Alkhatib. ,,Van de andere bewoners hebben we niets gehoord.''
  Ski-jack)
  Burgemeester Koen Schuiling stond donderdagochtend zijn ski-jack af aan een asielzoeker die klappertandend voor het stadhuis zat. Hij beloofde de demonstranten een dag eerder om een brief naar staatssecretaris Klaas Dijkhoff te sturen.
  De vluchtelingen komen uit onder meer Syriƫ, Irak, Eritrea en Iran. Ze worden net als elfhonderd andere vluchtelingen opgevangen in een van de drie asielzoekerscentra in Den Helder.
  NHD      4 reacties :

  Anoniem zei

  Oh, wat zielig.
  Breng ze naar paleis Soestdijk of Drakenstein.

  Dit land is gek en verloren. Stuur ze TERUG!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Anoniem zei

  Dreigen en bedreigen, dat kunnen ze.
  Ze komen Godv....... uit een land waar je kop zal worden afgehakt als je daar op de stoep van een gemeentehuis gaat zitten.

  Sam Kooy zei

  Laat ze als het je belieft in hongerstaking gaan. Probleem gelijk opgelost !!!

  Anoniem zei

  Wellicht kunnen ze rondkomen van de door hun gestolen televisies uit de AZC te verkopen.

  Dit land is ziek.

  Een reactie posten