Werkloosheid loopt op

Datum:
 • vrijdag 18 maart 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - De werkloosheid in de Kop van Noord-Holland loopt nog steeds op. Tussen februari 2015 en afgelopen maand kwamen er in Schagen 67 werkzoekenden bij, in Hollands Kroon 39.
  Ronald de Boer

  De kaalslag in de grootwinkelsector is ook niet aan de regio Noord-Holland noord voorbij gegaan. Regiobreed steeg in deze branche de werkloosheid in een maand tijd met 35 procent, op grote afstand gevolgd door de landbouw en visserij (in februari met 7,7 procent gestegen).

  Steeg de werkloosheid het afgelopen jaar in de gemeente Schagen met bijna acht procent, waarmee ze vierde is in de top vijf van noordelijk Noord-Holland, over februari vlakte dat iets af. Met 'slechts' 1,1 procent erbij naar een totaal van 917 baanzoekenden behoort Schagen tot de zes gemeenten met de gunstigste cijfers over die maand. Hollands Kroon zag het percentage werklozen in februari met 2,5 procent stijgen naar 1033 werkzoekenden.

  In beide gemeenten zijn er iets meer werklozen onder de vijftigplussers dan onder de groep 27-50 jaar. In Schagen zijn er 76 mensen onder de 27 jaar op zoek naar werk, in Hollands Kroon 83.


  Procentueel is de werkloosheid in Hollands Kroon (4,1 procent van de beroepsbevolking) bijna net zo groot als die in Den Helder (4,2 procent), maar was de stijging in de ma-
  rinestad over een jaar gerekend ruim twee keer zo groot als bij de buren. Op Texel leek de seizoensinvloed vorige maand al merkbaar. De werkloosheid daar daalde met 1,7 procent.

  NHD  1 reacties :

  Bakker zei

  In heel Nederland loopt de werkeloosheid dramatisch op, alleen wordt de telling van het aantal werkelozen keer op keer naar beneden bijgesteld, maar de DNB heeft al berekend dat er ongeveer 2 miljoen mensen werkeloos zijn. Alleen van PvdA er Ascher zal je dat niet horen, dat is een ras bedrieger, dat heeft hij met zijn dramatisch slechte financiƫle beleid als wethouder in Amsterdam al aangetoond zoals recent is aangetoond. .

  Een reactie posten