't Veld synoniem aan trafostation

Datum:
 • donderdag 24 maart 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  't Veld - Teleurgesteld. Ja, dat is Ginus Hahn, voorzitter van de Dorpsraad 't Veld-Zij dewind, wel nadat hij dinsdagavond hoorde dat het transformatorstation bij De Weel/'t Veld kan worden gebouwd. En dat de Alkmaarse rechtbank zich vierkant achter de gemeente Hollands Kroon en Liander schaart. 
  Lydia Jasper

  „We hebben op geen enkel punt gelijk gekregen", zegt Hahn. „De rechters hebben overduidelijk het algemeen belang boven dat van de belangen van de direct betrokkenen onze dorpsbewoners gesteld."

  Spanningsnet 

  Tennet en Liander willen het bestaande spanningsnet in de Noordkop vervangen en het bestreden transformatorstation is hier een onderdeel van. Het project voorziet in de realisatie van een zogenoemd150/ 20kV-transformatorstation, waar 150 kV (kilovolt) wordt omgezet naar 20 kV en van daaruit wordt verdeeld over de regio.

  Op de betreffende 'locatie 4' staat grondwerk gepland. Er moeten twee gebouwen, twee transformatorcellen, twee portalen en een open schakeltuin komen op een terrein van 218 bij 249 meter. De gebouwen staan parallel aan de N241. De velden en gebouwen worden omringd door aarden wallen die waarschijnlijk drie meter hoog worden.

  Direct omwonende Wim Sepers vreest het ergste: „'t Veld staat straks bekend om haar trafostation. En dat is iets wat de politiek in Hollands Kroon, zo heeft gewild."

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  De (r)overheid heeft schijt aan z'n burgers!
  Dat zie je maar weer voor de zoveelste keer.

  Sam Kooy zei

  Beste burgers van 't Veld. Wás dan in persoon naar die burgemeester onder de naam van Nawijn gegaan. Hebben jullie je wel voldoende ten opzichte van hem en zijn makkers laten zien en horen. 't Ja, nú is het te laat. Was ik maar inwoner van Hollandskroon geweest.

  Een reactie posten