'Reddingsplan' voor buitenbaden is gereed

Datum:
 • donderdag 31 maart 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De vier binnenzwembaden in Hollands Kroon hebben hun 'reddingsplan' klaar. Vertegenwoordigers van Den Krieck in Breezand, De Venne (Hippolytushoef), De Wirg in Winkel en De Terp (Wieringerwerf) bieden het rapport vandaag aan burgemeester en wethouders aan.
  Martijn Gijsbertsen


  „Het is een voorlopig raamwerk, waarbij de finesses verder moeten worden uitgewerkt", aldus Ineke Sandbrink van Den Krieck.

  „Er bestaan wel wat verschillen van inzicht, onder meer over financiën en personeel. Maar we staan vierkant achter dit document. Je kunt niet verwachten dat vier verschillende organisaties in enkele maanden tot volledige overeenstemming koren. Laat de politiek zich eerst maar eens over dit toekomstperspectief buigen en besluiten of ze het ons verder, tot in de details, wil laten uitwerken."

  Jaap Jan Van Essen van De Wirg laat doorschemeren dat de buitenbaden denken te kunnen overleven door hun inkomsten op te krikken. „Tegelijkertijd zal ook iets aan de kostenkant moeten gebeuren" stelt hij. „Wat? Dat moet nader worden uitgevogeld."

  Burgemeester en wethouders wilden drie baden sluiten en De Terp in Wieringerwerf open houden. De gemeenteraad floot hen terug en besloot bij een goed gezamenlijk 'overlevingsplan' maximaal 465.000 euro per jaar beschikbaar

  NHD
  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Het stelletje niksnutten binnen het college van BenW had dit resultaat ook zelf kunnen bereiken. Ware het maar dat het professionals waren geweest. Wél balen met geld uit geven aan de z.g. Waddenpoort door onze vriend Meskers die financieel als een olifant door een porcelijnkast gaat en zich niet laat hinderen door de mening van Hollandskroon' inwoners.

  Anoniem zei

  Nu het reddingsplan voor Hollands Kroon nog, maar dat zal wel niet meer lukken met dergelijke bestuurders en hun hulpjes.

  Een reactie posten