Raad Hoorn stemt tegen grote asielopvang

Datum:
 • woensdag 9 maart 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • HOORN - Een meerderheid van de Hoornse raad wil niet dat er een grootschalige opvang van asielzoekers komt binnen de gemeentegrenzen. Omdat het college deze mogelijkheid wel openhield, werd een voorstel ingediend om dit tegen te gaan.

  De gemeenteraad sprak dinsdagavond over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers met een verblijfsvergunning. De politiek steunt de uitgangspunten die het college daarvoor opstelde.
  Hierin wordt onder meer de bereidheid uitgesproken vluchtelingen op te vangen, maar niet meer dan er door het Rijk aan Hoorn wordt opgelegd. Voor vergunninghouders wordt gezocht naar passende woonruimte. Om er voor te zorgen dat er ook voor de eigen inwoners voldoende aanbod is, wordt de woningvoorraad uitgebreid met 200 tot 250 sociale huurwoningen.
  Een groot aantal fracties vond echter dat er vanuit Hoorn een duidelijker signaal moest komen over dat een grootschalig asielzoekerscentrum niet gewenst is in de gemeente. Volgens HOP-voorman Robert Vinkenborg is er geen plek voor in Hoorn en is het in menselijk opzicht ook verkeerd. Er werd daarom een extra voorstel ingediend door de fracties, waarin stond verwoord dat ’grootschalige opvang van vluchtelingen op één locatie ongewenst is’.
  PvdA, GroenLinks en D66 steunden dit voorstel niet. Volgens Kholoud Al Mobayed (PvdA) is het feitelijk onjuist dat er in Hoorn geen grootschalige opvang mogelijk is. Daarnaast vond ze dat het juist onwenselijk is vluchtelingen wekenlang van hot naar her te sturen bij gebrek aan grootschalige opvang.
  De drie fracties stelden dat nog onduidelijk is wat voor aantallen vluchtelingen er op Nederland afkomen. Daarom zou het niet verstandig zijn een grootschalige opvang bij voorbaat uit te sluiten. Hierin werden ze gesteund door wethouder Michiel Pijl (CDA). Het tegenvoorstel haalde echter een ruime meerderheid.
  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  De media blijft vol houden mensen die uit het veilige Turkije komen en er vaak al jaren wonen, vluchteling te noemen, klinkt zo lekker zielig.
  Over de "vluchtelingen" uit volstrekt veilige landen maar niet te spreken.
  Vreemd ook dat de zogenoemde "vluchtelingen" bijna altijd hun paspoort kwijt zijn maar hun peperdure telefoon en de duizenden euro's niet.

  v. Alphen zei

  Asielzoekers krankzinnigheid:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/03/10/hannover-grand-hotel-nu-asielzoekerscentrum-totale-kosten-e-106-miljoen/

  https://ejbron.wordpress.com/2016/03/10/zweden-worden-gedwongen-in-tuinhuisjes-te-wonen-terwijl-de-gemeente-uppsala-duizenden-nieuwe-woningen-bouwt-voor-asielzoekers/

  Die kant gaat het in Nederland ook uit; de asielzoekers(crimineel of niet) kunnen in weelde de rest van hun leven doorbrengen en onze hulpbehoevende ouderen moeten maar zien of hun buren zo vriendelijk willen zijn om een helpende hand uit te steken want daar is geen geld meer voor.

  Een reactie posten