PVV bezorgd over spoedwet wind op zee, rest van Senaat zwijgt

Datum:
 • maandag 14 maart 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • AMSTERDAM (Energeia) - In de Eerste Kamer heeft alleen de PVV-fractie schriftelijk vragen gesteld over de spoedwet waarmee Tennet als netbeheerder op zee wordt aangewezen. De PVV maakt zich zorgen over de risico's die de belastingbetaler loopt wanneer Tennet in gebreke blijft.
   Wouter Hylkema 11-3-2016 Energia.nl
  Het  uitblijven van vragen van andere fracties is een opsteker voor minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD), die de wet graag op 1 april in werking wil zien treden. Lukt dat niet, dan komt de tender voor de offshore windparken bij Borssele opnieuw in de knel.
  De spoedwet, die formeel de naam 'Tijdig realiseren doelstellingen Energieakkoord' draagt, was nodig nadat de Eerste Kamer het wetsvoorstel Stroom eind december onverwacht verwierp. Een van de zaken die met Stroom werden geregeld, was het aanwijzen van Tennet als netbeheerder op zee. Die aanwijzing is weer noodzakelijk om de tender voor de Borssele-kavels te starten, omdat naar verwachting geen enkele partij op die tender zou inschrijven zolang onduidelijk is hoe de offshore opgewekte elektriciteit naar land zou worden gebracht.
  Lees hier verder 

  0 reacties :

  Een reactie posten