Oppositie maakt zich zorgen om 'democratisch proces' in Den Helder

Datum:
 • dinsdag 8 maart 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - De oppositieleden van Beter voor Den Helder, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie, Fractie Vermooten, GroenLinks en Vrije Socialisten maken zich naar eigen zeggen zorgen om het 'democratisch proces'.

  Door Bo-Anne van Egmond - 8-3-2016, 
  ,,Collegebesluiten vernemen we via de media. Raadsinformatiebrieven zijn besluiten die ook direct uitgevoerd worden en de gemeenteraad wordt nauwelijks meer betrokken bij die besluitvorming.''
  De partijen zijn maandagavond bij elkaar gekomen en hebben een verzoek ingediend om de afgelaste raadsvergadering van aankomende maandag door te laten gaan. ,,We willen dan drie punten agenderen: de raadsinformatiebrief leegstand binnenstad, de onderzoeksopdracht stadhuis en de voortgang van het uitwerkingsplan stadshart. We willen met de overige partijen debatteren over de aard van deze besluiten en vernemen dan graag de reactie van het college'', aldus de partijen in een persbericht.

  Den Helder pakt leegstand stadshart aan

  De gemeente Den Helder gaat niet zitten wachten tot het probleem van de groeiende leegstand in de binnenstad zichzelf oplost. Burgemeester en wethouders komen met een pakket maatregelen, die het vastgoedeigenaren onder meer gemakkelijker moet maken een nieuwe bestemming aan hun pand te geven. Ook worden de vestigingsmogelijkheden voor (maritieme) winkels op het aanpalende Willemsoord drastisch teruggebracht.
  Lees verder...
  ,,Daarnaast zijn er een aantal onderwerpen die we via schriftelijke vragen onder de aandacht van het college hebben gebracht. Wellicht dat beantwoording van die vragen nog leidt tot extra agendering. Het betreft de overgang van huishoudelijke hulp van TSN naar overige aanbieders, de beleidswijziging vervoersvoorziening WMO taxi en verleende omgevingsvergunningen.''

  NHD  1 reacties :

  Bakker zei

  Veel mensen gaan graag in Schagen winkelen, daar is hoegenaamd geen leegstand.

  Hoe zou dat nu toch komen College en Raad van Den Helder?

  De gemeente Schagen is blij met mensen die in Schagen hun inkopen doen dus daarom bieden ze als service goede parkeervoorzieningen en bovendien ook nog gratis, met als gevolg dat de middenstand blij is maar ook de consument.

  Een reactie posten