Mondengebied monddood op windparkbijeenkomsten

Datum:
 • woensdag 9 maart 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • In het Drentse Mondengebied is met woede en ongeloof gereageerd op verbodsregels die het ministerie van Economische Zaken oplegt bij bewonersbijeenkomsten over een groot windpark.
  Johan de Veer - DVHN - 9-3-2016Het ministerie wil een persoonsregistratie middels barcode, beperkte toegang en een verbod op gebruik van mobieltjes tijdens bijeenkomsten van 21 maart tot en met 7 april in Stadskanaal, Gieterveen en Tweede Exloërmond. Inwoners in het Drentse Mondengebied vinden dat het ministerie in de uitnodiging vrijheden buitensporig wil inperken.
  Mobieltje‘Tijdens de spreekuren is het niet toegestaan om te filmen, te fotograferen of het gesprek op te nemen’, aldus het ministerie in de algemene uitnodiging. ,,Wat zijn de gevolgen als je wel je mobieltje op opname zet? Word je dan opgepakt?’’, zegt Jan Nieboer, woordvoerder van actiegroep Tegenwind Veenkoloniën. Het gebruik van een mobiele telefoon om informatie te registreren wordt, zo blijkt uit vele boze reacties, als heel normaal beschouwd.
  Volgens Nieboer kan de informatie die het ministerie verstrekt relevant zijn voor de juridische procedures die in voorbereiding zijn. Die informatie moet je kunnen registreren. Inwoners zetten zich ook af tegen de persoonsregistratie bij Economische Zaken. Die is vereist bij deelname aan de spreekuren waar maximaal 428 mensen, verdeeld in groepjes, kunnen worden bezocht.
  Tattoo?Bij een inwoner die niet met zijn naam in de krant wil, liepen de emoties dinsdag hoog op. ,,Een barcode voor een simpele bewonersbijeenkomst. Belachelijk. Is het de bedoeling die op de onderarm wordt getatoeëerd? Mijn inschatting is dat het ministerie communicatief de plank helemaal misslaat. Zijn ze zo bang, dom, autistisch of op macht belust?’’
  Er zijn geen spreekuren in Gasselternijveenschemond, Drouwenermond en Nieuw-Buinen, dorpen die zwaar ‘geraakt’ worden door de windparken. ,,We hebben gekeken naar plekken waar we terecht konden en die bereisbaar zijn’’, zegt een woordvoerster van Economische Zaken. Het verbod op het gebruik van de mobiele telefoon zwakt ze enigszins af. ,,Het is een vriendelijk verzoek.’’
  2 reacties :

  Johan Zillig zei

  Goh, ik wist niet dat we 70 jaar terug in de tijd zijn gegaan met dit soort overheidspraktijken. In één woord SCHANDALIG !

  Bakker zei

  Johan Zillig, dat wordt door het merendeel van de gekozen politici DEMOCRATIE genoemd. Wilders noemt het een "Nep Parlement" en gezien de gang van zaken van de laatste jaren heeft hij volkomen gelijk.
  Het is maar gelukkig voor het overgrote deel van de politici dat er nog zoveel kiezers zijn die een blind vertrouwen in ze hebben. Zouden deze kiezers verstandiger geweest zijn, dan waren ze al lang met pek en veren besmeurd het land uitgegooid(in het beste geval).

  Een reactie posten