JAN STEVEN VAN DIJK PAST ECHT PERFECT BIJ GEMEENTE SCHAGEN

Datum:
 • zaterdag 19 maart 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - Jan Steven van Dijk, tijdens de vorige raadsperiode nog wethouder namens de PvdA in Hollands Kroon, wordt nu wethouder financiën in de gemeente Schagen, zo vernemen we uit de krant. Saillant natuurlijk, daar hij is gevraagd door de lokale partij Wens4U. Gaat Jan Steven nu zijn lidmaatschap bij de sociaaldemocraten opzeggen? Of is hij de volgende verkiezingen gewoon weer kandidaat voor de PvdA?

  (door: Frank Ottens) 19-2-2016 RTV Noordkop

  Even een stukje voorgeschiedenis: niet lang na de laatste gemeenteraadsverkiezingen (in 2014) bracht de gemeente Hollands Kroon een welhaast triomfantelijk perscommuniqué uit: Jan Steven hoefde niet langer op wachtgeld te zitten, want hij had een nieuwe baan! Hij werd ingelijfd door Vondel & Nassau, gespecialiseerd in advies, oplossingen en interim-management.
  In werkelijkheid zat het zo: Vondel & Nassau kocht het wachtgeld voor Jan Steven af. Hij zat gewoon thuis, het eerste halfjaar na zijn aanstelling heeft hij amper een klusje voor het consultancybedrijf gedaan. Dan vraag je je natuurlijk af: waarom nemen ze hem dan toch in dienst? Waarom kopen ze zijn wachtgeld af?
  Het antwoord: om vrindjes te blijven met de VVD-, CDA- en PvdA-bestuurders van de Noordkop-gemeenten, een hechte kliek van old boys networkers. Om zodoende in beeld te blijven voor lucratieve consultancy- en adviesklussen.
  Niet voor niets staat op de website van Vondel & Nassau te lezen: ‘In het huidige politiek-maatschappelijk speelveld past het niet om te werken met kant-en-klare oplossingen. Organisaties zijn de afgelopen jaren dusdanig gedifferentieerd dat er voor iedere organisatie een duidelijke eigen identiteit is ontstaan. Onze visie is dan ook dat elke organisatie anders is en daardoor een andere op maat gemaakte aanpak of oplossing verdient.’
  Met andere woorden: zodra de (goedbetaalde) ambtenaren op een gemeentehuis niet meer uit de ingewikkelde vraagstukken komen (of in de knel komen met de gedifferentieerde gemeentelijkeidentiteit), dan schakelen burgemeester en wethouders gewoon de professionele projectmanagers van Vondel & Nassau in. De belastingbetaler hoest de gepeperde facturen wel op. 
  Op de website treffen we ook nog een fotootje van onze Jan Steven aan, waarbij het eeuwige lachebekje ons toevertrouwt: “Passie laat niemand onberoerd.”
  Tja. Van Kooten & De Bie – maar dan in het echt. We zijn dan ook geneigd om te zeggen: Jan Steven is er prima op zijn plaats, daar in Schagen.
  Welkom in de BV Nederland.
  jansteven
  ‘Wethouder Hekking’ van Schagen: “Passie laat niemand onberoerd.” (Foto: hollandskroon.nl) 

  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Balkenende en Bos gingen er na hun 'vertrek' ook al niet op achteruit met baantjes van ruim 4 ton bij adviesbureau 's - zo zit dit corrupte land al jaren in elkaar.

  Bakker zei

  Nederland corrupt?
  Ruim 75% van de Nederlandse bevolking denkt nog steeds dat we een uiterst integer landje zijn met dito bestuurders.
  Pas als de salarissen zijn gehalveerd en het aantal werkelozen zal zijn verdubbeld valt misschien eens het kwartje bij een gedeelte van de goedgelovigen.

  Een reactie posten