'Hollands Kroon is groot verliezer'

Datum:
 • donderdag 24 maart 2016
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - 't Veld - Dorpsraad 't Veld-Zijdewind gaat zich beraden over eventuele vervolgstappen tegen het transformatorstation. Binnen zes weken moet duidelijk zijn of zij naar de, Raad van State stapt met Werkgroep Houd De Dorpen Groen om de rechterlijke uitspraak aan te vechten.

  Lydia Jasper


  „Maar doorgaan tegen beter weten in is geen optie", zegt voorzitter Ginus Hahn. „Eerst gaan we ons bezinnen, de officiële stukken tot ons nemen en de koppen bij elkaar steken. Dan kunnen we de vervolgstappen in beeld brengen. En de bouw vertragen door naar de Raad van State te gaan, is ook een optie." Hij vervolgt: „Wij snappen dat een goede stroomvoorziening in de Noordkop belangrijk is. Maar we hebben moeite met de wijze waarop deze locatie is gekozen en dat daaraan wordt vastgehouden."

  Steken 

  Deze zaak kent volgens hem maar één winnaar: Liander. „De gemeente Hollands Kroon is ook een groot verliezer. Zij heeft niet de belangen van haar bewoners kunnen behartigen en gedurende dit verhaal hebben gemeente én raad steken laten vallen. De gemeenteraad die er nu zit, ontbeert het aan een duidelijke lijn."

  ______________________________________________________________________

  Dorpsraad: belangen van bewoners niet goed behartigd

  _______________________________________________________________________

  Het doet hem wel goed dat de Alkmaarse rechtbank de tijd heeft genomen om tot een besluit te komen. „De zitting dateert van 15 oktober en de uitspraak is meerdere keren uitgesteld. Het is niet zomaar een hamerstuk geweest."

  Woordvoerder Carlo van der Borgt zegt dat Liander tevreden is dat zij kan bouwen. „We hebben alle moeite gedaan om een plek te vinden die we intensief hebben onderzocht. Zeker omdat de buurt daar op heeft aangedrongen. We gaan nu niet meteen aan de slag. We wachten af of de bezwaarmakers nog in hoger beroep gaan. Als dat niet het geval is, kunnen we op zijn vroegst medio 2017 aan de slag. Het transformatorstation is dan eind 2018 gereed."

  De gemeente Hollands Kroon wil alleen kwijt dat zij tevreden is dat de vergunning in stand is gehouden.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in beroep gaan bij de R.v.State geen zin heeft.
  Er wordt gelogen, bedrogen en de R.v.S heeft merkwaardig genoeg geen boodschap aan aangedragen bewijzen, alleen de "bewijzen"(verzonnen of gelogen maakt niet uit)worden door de R.v.S. meegenomen, het is dus een zinloze exercitie die alleen maar veel geld kost.

  h.oldeboom zei

  Dit project heeft niets met een goede stroomvoorziening te maken - op zich is dat een grote leugen omdat het een regelstation is voor windenergie en dat is de reden dat er stroom getransformeerd moet worden. Dus: een project onder valse voorwendselen. Iets voor een rechter?

  Een reactie posten