Gotspe. Weer steekt overheid manipulatiebrief in bij referendumformulier!

Datum:
 • donderdag 24 maart 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - 
  De bewoners van de gemeente Hollands Kroon (dat is de kop van Noord Holland, bestaand uit een groot aantal dorpen en buurtschappen) kregen vandaag hun referendumformulier in de bus. Met een toelichting van de overheid. Die toelichting is opgesteld in ogenschijnlijk objectieve taal, maar in werkelijkheid is het een onvervalst staaltje vals framen en spinnen.

   

  Door Joost Niemöller


  ‘Informatie’ tekst gemeente Hollands Kroon. Opklikken om goed te kunnen lezen.

  Zo laat de overheid aan de burger weten:


  Doel van het verdrag is de handelsbetrekkingen te verdiepen en tevens democratie en veiligheid van zowel Oekraïne als Europa te versterken.
  Tja, wie kan daarop tegen zijn, niet. Meer democratie, meer veiligheid, meer handel, dat wil toch iedereen?
  Wie de moeite neemt om het verdrag te lezen, zal al snel iets heel anders zien:
  Het verdrag gaat over militaire afspraken tussen de EU en Oekraïne, en is dus een vijandelijke verklaring ten aanzien van Rusland.
  Het is bovendien helemaal geen handelsverdrag. Het aspect van de handel wordt allang doorgevoerd, maar waar de burger nu over stemt, dat zijn de politieke aspecten. En die politieke aspecten, die in de toelichting van de overheid niet worden gemeld, betekenen: meer afstand van Rusland, meer vriendschap met Oekraïne. Oplettende burgers weten dit overigens allang!
  Ook lezen we niet in de overheidstoelichting dat in het verdrag de banden met de EU verder worden aangetrokken. Het is een stap in het proces van voorkoken. De bedoeling is wat niet gezegd wordt: Oekraïne tot EU lid maken.
  Ook niet vermeld in de toelichting, is dat de migratie van Oekraïners naar de EU wordt vergemakkelijkt. Er komt een visumvrije zone, en de arbeidsmigratie wordt gestimuleerd.
  Vervolgens geeft de overheid een zeer vooringenomen weergave van de voor- en tegenstanders.
  Aan de voorstanders wordt uitvoerig aandacht besteed. In een aantal zinnen krijgen de argeloze bewoners van Hollands Kroon te horen: Er zijn handelsvoordelen. Niets wordt gezegd over het ontbreken van handel van enige betekenis voor Nederland. En de rechtstaat en de democratie in Oekraïne gaat vooruit. Niets wordt gezegd over de holle frases die daarover in het verdrag te vinden zijn.
  En wat zouden de argumenten van het nee-kamp zijn? Daaraan wijdt de indoctrinatiebrief van de overheid slechts één zin:
  Tegenstanders vinden Oekraïne een instabiel land dat te kampen heeft met economische en politieke problemen.
  Wat een gotspe!
  Als we de overheid dus moeten geloven, vinden de nee-stemmers dus eigenlijk dat ze ja-stemmers zijn, want, volgens deze redenatie, kan Oekraïne er alleen maar op vooruit gaan met zo’n geweldig verdrag. Volgens de overheid hebben de nee-stemmers geen enkel argument om tegen het verdrag te zijn! Er zijn, kortom, alleen maar argumenten voor. Dus u weet wat u moet stemmen. Of u maar even wilt tekenen bij het ja-kruisje. Geen enkele aandacht van deze overheid dus voor de toch zeer concrete zes argumenten van Geenpeil tegen dit verdrag. (PDF)
  Ook in Velsen stuurde de overheid al een manipulerende flyer mee:
  De gemeenteraadsfractie van Velsen Lokaal vindt dat de informatieflyer over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne niet objectief is. De politieke partij heeft dinsdag vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders (B&W).  “Het is onaanvaardbaar”, stelt fractievoorzitter Nathanael Korf. “Juist de gemeentelijke overheid hoort een volstrekt neutrale houding aan te nemen … Meer lezen over


  Een overheid die zo omgaat met zijn burgers is een dictatoriale overheid die geen informatie verspreidt maar propaganda. Krijgen we dat soort aanbevelingen voortaan ook bij de stembiljetten? Kunnen we in de toekomst dat overbodige stemmen maar niet beter helemaal overslaan?
  Deze sturende overheid lijkt nog niet eens de basisbeginselen van een directe democratie te willen begrijpen. Ze hebben lak aan u, de burger, en begrijpen niet dat de overheid er is voor de burgers in plaats van andersom.

  De Nieuwe Realist

  8 reacties :

  Dekker zei

  We worden dag in dag uit op een schaamteloze wijze voorgelogen door de diverse overheden. Hollands Kroon is hierin geen uitzondering want die hebben het liegen en manipuleren niet uitgevonden maar het zelfs weten te verbeteren. Rutte en zijn boeven zullen trots zijn op hun manschappen in Hollands Kroon.
  Een stem voor het referendum betekent, nog meer arbeidsmigranten naar het "vrije" westen, dus ook naar Nederland. Arbeidsmigranten die ver onder de CAO uurlonen aan het werk gaan met als gevolg dat de Nederlandse werknemer steeds vaker werkeloos zal raken en huis en haard zal verliezen.
  Ambtenaren denken buiten schot te blijven maar begrijpen niet dat ze ook aan de beurt komen, zeker als de belasting door steeds minder mensen opgebracht zal moeten worden omdat half Nederland in de bijstand loopt of werkeloos is, ook zij zullen op den duur ontslagen worden of vervangen worden door goedkopere buitenlandse arbeidskrachten, zeker als er zoveel (moslim) migranten Nederland zullen bezetten. In de gemeentehuizen zullen steeds meer moslims komen te werken omdat het wel makkelijk voor ze is als ze vaste aanspreekpunten in de gemeentehuizen hebben.
  De EU is alleen goed voor de zelf verrijkende politici en Multinationals.

  Johan Zillig zei

  Wie o wie daagt de Nederlandse staat voor de rechter. Deze tekst op dit stembiljet ruikt naar beïnvloeding van de stemgerechtigde. Je kan dit zien in het licht van wervingsposters Politie partijen voor het stembureau. Dit is ten enenmale verboden.

  Anoniem zei

  De voorstemmers kunnen van 1 ding zeker zijn: destabilisatie van de wereld en ze moeten dan nog maar afwachten of een van de meest corrupte landen op deze wereld 1% stabieler zal worden. Dat gelooft toch geen verstandig mens.
  De EU kan niet eens voorkomen dat een land als Zweden op instorten staat dankzij het zelfvernietigingsbeleid van de EU.
  Wie twijfelt aan deze bewering luistert naar het in het Engels ondertitelde Zweedse nieuws. https://ejbron.wordpress.com/2016/03/19/video-zweden-staat-op-instorten-als-gevolg-van-migrantencriminaliteit/

  h.odeboom zei

  Voor mijn gevoel zijn we op de vooravond aangeland met dezelfde stemming die heerste vlak voor WO2 toen men meende dat, zolang WIJ aardig deden tegen de heer Hitler, ons niets zou overkomen. Zolang onze 'bestuurders' verkeren in deze uiteindelijk op lafheid gebaseerde gemoedstoestand, kunnen wij er zeker van zijn dat wij binnen 10 jaar naar de verdommenis gaan. Daarom zijn zij zo tegen Geert Wilders omdat deze hen op hardhandige, niet bepaald diplomatieke wijze tracht wakker te schudden en zijn zij om dezelfde reden tegen dit referendum wat hen uit de EU-dromen zou kunnen helpen. Als zodanig zou een ieder moeten inzien dat het gehele bestuur, van de hoogste tot de laagste, uit politiek volledig onbekwame lieden bestaat die door het ontkennen van grote gevaren zoals de aansluiting van de boefachtige Oekraïne en de massa import van potentieel vechtlustige immigranten ons in een situatie zal storten die de gebeurtenissen uit WO2 in de schaduw stelt.
  Vanuit dit standpunt redenerend is 'ons' bestuur niets anders dan een politiek criminele organisatie die de weg voorbereidt tot totale onderdrukking van de mensen. De maffia hierbij vergeleken is een kinderclubje.

  Anoniem zei

  Welke economische problemen laat Brussel niet allemaal op zijn toch al overvolle kar:

  Met een creditrating ‘Ca’ (Moody’s), het op twee na laagste niveau, heeft Oekraïne de slechtste creditrating ter wereld. Volgens Moody’s is de kans op een overheidsbankroet ‘zo goed als 100%’. Oekraïne is een straatarm land met een economie kleiner dan die van Noord-Holland, waar de helft van de welvaart in handen is van 50 oligarchen, terwijl 25% van de mensen onder de ar­moedegrens leeft8 en de economie in 2014 met 15% en naar verwach­ting in 2015 met 9% zou krimpen.9 Dit is dus het land waarmee de eu en onze regering een associatieverdrag hebben getekend, waarin is opgenomen (artikel 453) dat Oekraïne in aanmerking komt ‘voor financiële bijstand via de relevante eu-mechanismen en – instrumenten voor financiering’.

  Net zoals u nu voor Griekenland betaalt, zo gaat u dubbel en dwars betalen voor Oekraïne. De handelsvoordelen zullen niet voor u zijn, maar hoogstens voor die paar Nederlandse bedrijven die er voordeel bij hebben. En zelfs dat valt nog te bezien, want handel drijven met corrupte partners is meestal niet zo gunstig.

  Anoniem zei

  Een interessant interview van een deskundige over de Oekraïne:
  https://ejbron.wordpress.com/2016/03/22/video-clingendael-expert-peter-van-ham-de-leiders-van-de-oekraine-zijn-de-grootste-boeven/

  De overheid bestaat tegenwoordig voornamelijk nog uit leugenaars en bedriegers, voor wie dat nog steeds niet geloofd:

  http://politiek.tpo.nl/2016/03/21/en-toen-was-er-opeens-geen-kinderarbeid-meer-oekraine/

  De leugens van de diverse ministeries en de daarvoor verantwoordelijke ministers worden met de dag groter en schaamtelozer.
  Men kan zich afvragen uit welke asociale en ontspoorde gezinnen dergelijk tuig komt.(onze bestuurders)

  Anoniem zei

  De desastreuze gevolgen van de massa immigratie zijn dagelijks te zien of te horen. Af en toe worden er zo hier en daar wat mensen opgeblazen, maar een kniesoor die daar op let.
  De politiek wil maar niet luisteren en voeren hun kwalijke opdracht gewoon uit en het ziet er voor de Europese bevolking met de dag slechter uit.

  Dekker zei

  Voor wie wat verder wil kijken als zijn door de overheid gemanipuleerde neus lang is:
  https://www.burgercomite-eu.nl/

  Een reactie posten