Polen moeten weg uit Huis ter Duin

Datum:
 • dinsdag 9 februari 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • PETTEN - Mondial Uitzend moet eind deze maand Huis ter Duin in Petten hebben ontruimd. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar bepaald naar aanleiding van het spoedappèl van eigenaar Peter Tuin van het complex.

  Door Harry de Jong - 9-2-2016, 

        Tuin heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om vluchtelingen op 
       te vangen in Huis ter Duin. Daarom zegde hij Mondial per 29 februari de huur op.
  Mondial brengt al tien jaar Poolse seizoenarbeiders onder in de accommodatie en wilde niet vertrekken.

  Volgens Mondial was met Tuin overeengekomen dat de huur alleen kon worden opgezegd als Tuin zou gaan verbouwen ten behoeve van een Spaanse investeerder, die een campusplan had voor Huis ter Duin. Dat plan ging niet door; Mondial zou daarom mogen blijven zitten.
  In een kort geding stelde de rechter in eerste instantie Mondial in het gelijk. Na een spoedappèl door Tuin, wordt zijn eis tot ontruiming alsnog toegewezen. Ook al omdat Mondial al ander vastgoed in de regio had aangekocht voor de opvang van seizoenwerkers.
  Mondial heeft via haar dochter Gana invest overigens eind december de recreatieboerderij Polderzicht aangekocht. Niet om hier seizoenwerkers onder te brengen. ,,Polderzicht blijft expliciet een groepsaccommodatie voor toeristen’’, aldus Ard van Diepen van Mondial.
  Huis ter Duin wordt nu verbouwd om vluchtelingenopang mogelijk te maken.


  NHD


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Veel Pettemers hadden er nog vertrouwen in dat de komende tijd de Polen gehuisvest zouden blijven in Huis ter Duin vanwege het nog lopende contract, daarbij vertrouwend op Rechtbank Alkmaar. Helaas wat onnozel want een ieder die met die rechtbank(maar eigenlijk is iedere rechtbank zo) te maken heeft(gehad) weet dat het gros van de rechters doen wat ze van hoger hand krijgen opgedragen, zo ook in dit geval.
  Overigens loopt er in Petten een asielzoeker rond, getrouwd en wel en met zijn gezin is opgevangen op kosten van de belastingbetaler, die het in zijn hoofd haalt om aan te bellen bij alleenstaande vrouwen en vervolgens te vragen of ze zin hebben in seks met deze testosteronbom. Dat loopt gegarandeerd een keer fout af.
  Voor de goedgelovige Pettemers die asielzoekers welkom heten is het niet te hopen dat ze zeer binnenkort met hun onnozele neus op de feiten gedrukt worden, dan stort hun hele PvdA, GL of D'66 wereldje in. Overigens zullen dat soort onnozelaars nooit toegeven dat Wilders het gelijk aan zijn kant heeft, liever verkracht worden dan Wilders gelijk geven.

  Een reactie posten