Hollands Kroon gaat het schip in met blusvoertuig

Datum:
 • maandag 8 februari 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • ANNA PAULOWNA - Het bankroet van een bouwer van brandweerwagens heeft Hollands Kroon een financiële strop van ruim 138.000 euro opgeleverd.

  Door Martijn Gijsbertsen - 8-2-2016, 
  V
  oor de uitrukpost Kleine Sluis in Anna Paulowna is in 2013 bij GM Systemen (voorheen Gemco) in Son en Breugel een blusvoertuig besteld.
  Die order is later, vanwege de regionalisering van de brandweer, overgenomen en betaald door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

  Failliet

  De fabrikant ging tussentijds echter failliet na een conflict met een belangrijke klant over vertraagde levering van voertuigen.
  Hoewel Hollands Kroon nooit een nieuwe tankautospuit van GM Systemen hebben gezien of geleverd gekregen, is de rekening voor de bluswagen van circa vier ton wel voldaan.
  Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben, na intensieve onderhandelingen met de Veiligheidsregio, besloten het verlies te slikken en voor een deel van de kosten op te draaien.

  NHD


  5 reacties :

  Johan Zillig zei

  De betreffende ambtenaren hebben duidelijk geen verstand van zaken doen. Gebruikelijk is een aanbetaling van 15% en na voortgang van de levering wordt er een ander percentage betaald. Na oplevering wordt het restand betaald. Schoemaker blijf bij je leest !

  Anoniem zei

  Wat een ongelooflijke bende moet het in Hollands Kroon zijn bij ambtenarij en politiek als er dergelijke rekeningen betaald worden zonder dat er ook maar de geringste prestatie tegenover staat.
  Ieder huisgezin heeft zijn zaakjes beter voor elkaar, zo niet dan raken ze in de schuldsanering, maar in Hollands Kroon kunnen dergelijke fouten gemaakt worden zonder dat het ook maar de geringste consequenties heeft voor betrokkenen.

  Sam Kooy zei

  Zo ik de chef zou zijn van de verantwoordelijken: Koppen zouden er rollen ! Dat is het minste dat de "bazen"' van Hollandskroon behoren te doen en zeker niet na te laten. Echer, Hollandskroon zou Hollandskroon niet zijn als ze er geen modus voor zouden vinden. Verder bezuinigen, sociale verworvenheden de nek omdraaien zoals bijvoorbeeld een zwembad in Hippolytushoef en een sportverblijf in Anna Paulowna. En uiteraard nog véél meer. Je zal er maar wonen ..........

  h.oldeboom zei

  Het hoort te gaan zoals hr. Zilling al stelt en bovendien moet er vooraf een accountants controle zijn op de financiële staat van zo'n firma alvorens welke opdracht dan ook maar te geven of toestemming / toelating tot openbare inschrijving te verlenen. Zelf denk ik dat er sprake is van een onderhandse gunning door de veiligheidsregio waarvan iemand het bewuste bedrijf Gemco goed 'kende'.

  Anoniem zei

  Er zal zo hier en daar wel wat aan de strijkstok zijn blijven hangen bij politici en ambtenaren of moeten we geloven dat de dames en heren zo achterlijk zijn dat ze zo'n discutabele deal hebben afgesloten?
  Tenslotte wil dat deel van de bevolking later een riant pensioen en als daarvoor eens een beetje door de vingers of de andere kant uit gekeken moet worden is dat geen probleem, de belastingbetaler betaalt tenslotte wel.

  Een reactie posten