Windmolenpark Veenkoloniën in Groningen mogelijk later

• maandag 18 januari 2016
  • Categorie: , ,
  • Groningen - De overheid kan het plan voor een groot windmolenpark in de Veenkoloniën in Oost-Groningen beter tijdelijk stopzetten. Dat vinden 250 bedrijven in die regio, meldt RTV Drenthe. I
    ANP 17-1-2016

In een open brief wijzen ze op de ruzie tussen aan de ene kant inwoners en ondernemers die tegen de aanleg van windmolenparken zijn en aan de andere kant de initiatiefnemers.

Geboycot

"Het conflict escaleert. Het gaat zelfs zo ver dat leden van de ondernemersvereniging geboycot worden door de initiatiefnemers van de windmolenparken. Dat vinden we erg ver gaan", zegt bestuurslid Klaas Roelfsema van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek.

De overheid wordt om een time-out van een half jaar gevraagd om tot een oplossing te komen. De ondernemers pleiten voor de aanstelling van een onafhankelijke bemiddelaar.

ANP