Missers rondom sluiting basisschool in Westerland

Datum:
 • vrijdag 29 januari 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - WESTERLAND - De leiding van onderwijskoepel Surplus en die van basisschool De Dentele in Westerland hadden ouders eerder en intensiever moeten betrekken bij het besluit om de kleutergroep na de zomervakantie van 2015 te verplaatsen naar De Kei in Hippolytushoef.

  Door Martijn Gijsbertsen - 28-1-2016, 

  T
  ot die slotsom komt B&T Organisatieadvies. Dit onafhankelijke bureau heeft in opdracht van de raad van toezicht van Surplus de gang van zaken rond de plotselinge, vervroegde sluiting van De Dentele per 1 augustus vorig jaar onderzocht.
  Door opener en actiever over de kleuterverhuizing te communiceren en ouders via individuele gesprekken hierop beter voor te bereiden, zouden zij niet door het plan zijn overvallen.

  Oplossingen

  Ouders van kleuters zouden dan volgens de onderzoekers mogelijk in staat zijn gesteld mee te denken over oplossingen, in plaats van De Dentele uit onvrede, woede en teleurstelling haast massaal de rug toe te keren en hun toevlucht te zoeken bij de Henricusschool in Hippolytushoef.
  Verder had Surplus de gevolgen van vertraging in de nieuwbouw van een brede school (De Dentele zou met De Kei fuseren) en onzekerheden over ontwikkelingen in het leerlingenaantal beter moeten onderzoeken.
  Tegenover deze missers staat dat de leiding van zowel Surplus als De Dentele ’een goede kwaliteit van onderwijs, efficiĆ«nte inzet van middelen en goed werkgeverschap’ als uitgangspunt heeft gehanteerd.

  Lesstof’

  De uitkomsten zijn voor de raad van toezicht ’lesstof’ voor de toekomst.
  ,,Wat scherper had gemoeten of anders had gekund, steken die we hebben laten vallen, wordt vertaald is een brief voor alle directeuren en betrokkenen om lering uit te trekken’’, zegt Saskia Borgers namens de raad van toezicht.
  ,,Wat er is gebeurd is ingrijpend en pijnlijk, terugdraaien kunnen we het niet. Dus moeten we de conclusies aangrijpen als verbeterpunten.’’

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten