Meerderheid blijft nadenken

Datum:
 • zaterdag 30 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Een debat over de komst van een asielzoekerscentrum en het huisvesten van vierhonderd mensen met een verblijfsvergunning. Dat levert in Hollands Kroon veel angst op. Bij voor- en tegenstanders. Al lijkt de meerderheid het hoofd koel te houden. 


  Mike Deutekom  30-1-2018

  „Het is een schande dat minder dan één procent van de inwoners van Hollands Kroon hier een plek op de publieke tribune kan krijgen." Dat zei Twan op 't Ende, fervent tegenstander van de komst van een asielzoekerscentrum naar Hollands Kroon. Volgens de inspreker speelde de politiek 'slinkse spelletjes' door donderdagavond niet meer dan tweehonderd mensen toe te laten in het gemeentehuis. Een enquête, of nog beter, een referendum zou volgens hem de 'zwijgende meerderheid' een stem geven, waarmee AZC-plannen van tafel worden geveegd en 'de verkrachtingsgolf die door Europa trekt' tot stilstand komt. Inspreekster Suzanne van Garderen was bang dat haar kinderen, en de kinderen van anderen bij de komst van een AZC niet meer veilig over straat kunnen.

  Tegenstander Richard Koops was onder meer bang dat de vluchtelingenopvang veel te veel geld ging kosten.

  Daartegenover staat de angst bij politie en gemeentebestuurders dat PVV'ers en extreemrechtse figuren rellen ontketenen en geweld gebruiken tegen politici, om zo het politieke debat onmogelijk te maken. Vandaar de strenge veiligheidsmaatregelen, met aanmeldplicht en politiebewaking.

  Gelukkig blijkt de 'zwijgende meerderheid' in Hollands Kroon in elk geval op dit moment het hoofd koel te houden. Geen demonstraties, geen rellen, geen door emoties verhitte discussies. De zwijgende meerderheid nam in elk geval niet de moeite om massaal naar de gemeenteraadsvergadering te komen. Want van de door Op 't Ende uitgesproken 'schande' was geen sprake. Er waren nog ruim vijftig plaatsen beschikbaar op de tribune.

  NHD

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Voor wie nog de illusie koestert dat de politiek naar verontruste burgers luistert, schokkend om het uit de mond van een jong meisje te moeten horen:

  http://fubar.mobi/2016/01/30/gemeente-schiedam-randt-14-jarig-meisje-aan/

  Anoniem zei

  In West Europa zijn tienduizenden jonge migranten kinderen zoek, dus ook in Nederland, maar het COA weet precies te vertellen dat er 60.000 zijn geregistreerd. Iedere dag kunnen we lezen dat er weer asielzoekerscentra voor honderden migranten worden geopend achter de rug van de bevolking om, maar de politiek blijft volhouden dat er maar 60.000 zijn opgevangen.
  Criminaliteitscijfers worden gemanipuleerd, migrantenaantallen worden gemanipuleerd, kortom over alles worden we door politiek en media voorgelogen.
  In Zweden komen de eerste vrijheidsstrijders in actie door het stationsplein in Stockholm schoon te vegen van Marokkaans migranten, precies zoals onze mariniers het Centraal Station schoonveegden van het gespuis die hun vrouwen lastig viel.
  Diezelfde vrijheidsstrijders in Zweden die in actie kwamen vanwege de moord op de hulpverleenster door een migrant van 15 worden nu afgeschilderd als gemaskerd tuig. Net zoals in Nederland en Duitsland kan de politie de autochtone bevolking niet meer beschermen, maar als mensen voor zichzelf opkomen is het opeens gemaskerd tuig. Criminele allochtonen worden steevast "verwarde mannen" genoemd, meten met 2 maten door politiek en pers?????????.

  Anoniem zei

  Zojuist even het nieuws gezien.

  ASIELZOEKERS VALLEN HULPVERLENERS AAN.

  POLITIE EN HULPVERLENERS TREKKEN ZICH TERUG!
  POLITIE EN HULPVERLENERS TREKKEN ZICH TERUG?

  Het is echt de omgekeerde wereld.

  In ons zo eens prachtige land hebben we gewoon 100.000 duizend terreurverdachten.

  Ze willen geld en ze willen GOED eten.

  Er werd door de asielzoekers geprobeerd een ambulance te openen.
  Gelukkig werd dit door de politie voorkomen.
  Het "slachtoffer" werd in een politieauto naar het ziekenhuis gebracht.

  ((Afgelopen jaar had ik een ambulance nodig; kreeg ik de rekening van de ziektekosten verzekeraar: 847,00 EURO. Of ik dit even af wilde tikken!))

  Wie gaat dit allemaal betalen? Oh ja, WIJ.

  Hij had zichzelf verwond met een mes. (Ik denk dan: als het je hier niet bevalt snij dan verticaal.)

  Het lijkt wel: WEG MET ONS.

  Hoe krijgen we ons land terug?

  En binnenkort bij Hollands Kroon: 1000 van deze criminelen.

  Anoniem zei

  De grote Deense krant Metro Express berichtte enkele dagen geleden dat minderjarige en alleenreizende vluchtelingenkinderen in speciale centra worden ondergebracht. De afgelopen tijd melden pas aangekomen vluchtelingen zich bij de autoriteiten met de mededeling dat ze in hun thuisland met een van die jonge meisjes of jongens legaal zijn getrouwd.

  In plaats van het Europese recht te hanteren, namelijk dat kinderhuwelijken en pedofiele seks zijn verboden, blijken deze moslimmigranten op hun wenken te worden bediend en mogen ze op kosten van de Deense belastingbetalers van vrijdag tot zondag bij hun ‘vrouwen’ zijn om seks met hen te hebben.

  Toen het nieuws naar buiten lekte ontstond er een storm van verontwaardiging onder de Deense bevolking. Politici haastten zich te verklaren dat gearrangeerde en gedwongen kinderhuwelijken niet verenigbaar zijn met de Deense wetten. Desondanks schrijven steeds meer kranten dat islamitische asielzoekers overal een uitzonderingspositie hebben gekregen en zich in het weekend naar hartenlust seksueel mogen uitleven op kinderen.

  Met dank aan asielindustrie

  Overigens is dit zeker niet het eerste geval van het heimelijk toestaan van pedofilie door Europese politici. In Duitsland bestaan dit soort regelingen al veel langer, en ook Nederland is om deze reden al eens eerder negatief in het nieuws geweest. Volgens de Duitse auteur en voormalige FAZ hoofdredacteur Udo Ulfkotte zit de Europese asielindustrie hierachter, die immers miljarden verdient met het binnenhalen van miljoenen moslims. Zonder de pro-immigratie lobby van ‘vluchtelingen’organisaties zouden dit soort wantoestanden hier niet mogelijk zijn.

  ‘Extreemrechts’ versus ‘multiculti’

  Het uiten van kritiek hierop plaatst politici, journalisten en bloggers onmiddellijk in de hoek van ‘extreemrechts’. ‘Onze’ leiders en regeringen hebben dan ook overduidelijk de meeste traditionele Europese waarden in de vuilnisbak gegooid, en zijn zelfs bijzonder trots op het geïslamiseerde ‘multiculti’ continent wat ze hebben geschapen.

  Anoniem zei

  De Gemeentelijke politiek blijft volharden in haar standpunt dat het onderbrengen van asielzoekers voor Hollands Kroon veel voordelen oplevert.
  Buiten familie en vriendjes van de politiek die hun zakken er aan gaan vullen en de politici zelf is er geen verstandig mens die het met ze eens zal zijn.
  Duitsland heeft berekend dat de vluchtelingen stroom Duitsland minimaal 50 miljard Euro gaat kosten, in Hollands Kroon beweren de politieke dwazen dat het geld gaat opleveren. Zijn de Polderse politici nou zo dom of zo doortrapt? Waarschijnlijk beide.

  Een reactie posten