Geen chemische bestrijdingsmiddelen meer in Hollands Kroon

Datum:
 • vrijdag 8 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hollands Kroon gebruikt vanaf 1 januari 2016 geen chemische bestrijdingsmiddelen meer bij het bestrijden van onkruid op verharding zoals wegen, fietspaden en stoepen. Hiermee wordt alvast ingespeeld op het naderende verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het Rijk voert dat verbod waarschijnlijk in het voorjaar van 2016 in om zo te voorkomen dat chemische middelen in het oppervlaktewater terecht komen.  Proefperiode

  In 2016 gaan we met het huidige bedrijf die het onkruid op verharding in de gemeente verwijderd experimenteren met alternatieve methodes. Denk aan het borstelen van wegen en stoepen en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Op die manier wordt er ervaring op gedaan welke methoden goed en minder goed werken en wat de financiƫle gevolgen hiervan zijn. In de begroting van 2016 is al extra budget opgenomen om met alternatieve methoden het onkruid op verharding te bestrijden. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de beoogde beeldkwaliteit blijft gehandhaafd.

  Toekomst

  Vanaf 1 januari 2017 moet er een nieuwe overeenkomst zijn afgesloten met een bedrijf dat het onkruid op verharding verwijderd. De ervaringen die aankomend groeiseizoen worden opgedaan worden meegenomen in deze nieuwe overeenkomst. Het doel is een duurzame en effectieve bestrijding van het onkruid op verharding.

  HK

  0 reacties :

  Een reactie posten