Geheim vragenuur over zorg in Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 11 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • ANNA PAULOWNA - Door vele gevoelig- en onduidelijkheden rondom het overdragen van zorgtaken in Hollands Kroon aan G4S hebben burgemeester en wethouders een besloten vragenuur voor raadsleden ingelast.

  Door Martijn Gijsbertsen - 10-1-2016, 
  P
  olitici krijgen dinsdag achter gesloten deuren de kans al hun vragen op tafel te gooien, voordat de gemeente beslist of ze met het Deens-Britse bedrijf in zee gaat en een miljoenencontract sluit.
  Aanleiding voor deze geheime sessie is de commotie die is ontstaan over G4S.

  Ervaring

  De beoogde partner is internationaal vooral actief in beveiliging en blijkt volgens diverse politici nauwelijks tot geen ervaring in de zorg te hebben.
  Hoewel G4S en verantwoordelijk wethouder Mary van Gent daar afstand van nemen, doemen daarnaast geregeld beschuldigingen van misbruik, mensenrechtenschendingen en zelfs oorlogsmisdaden elders in de wereld op.
  Behalve GroenLinks maakt nu ook D66 zich zorgen of Hollands Kroon wel met een geschikte partij onderhandelt.

  __________________________________________________

  Zorgbedrijf voor Hollands Kroon is nu al omstreden

  Het bedrijf G4S, waarmee Hollands Kroon onderhandelt over een miljoenencontract voor het overnemen van zorgtaken, blijkt omstreden.
  Lees verder...

  ____________________________________

  Garanties

  Liesbeth Vlietstra wil onder meer garanties dat inwoners de juiste zorg blijven krijgen en wijkteams straks onafhankelijk kunnen functioneren bij indicatie en zorgtoewijzing. Eerder stelden PvdA, Lada en Progressief Hollands Kroon kritische vragen.
  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten