ECN-directeur Stam: 'Alles volstrekt legaal'

Datum:
 • maandag 25 januari 2016
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Koedijk - Voormalig directeur Wim Stam van ECN die tijdens zijn werk bij ECN particulier een windpark in Burgerbrug exploiteerde, zegt dat dit alles volstrekt legaal is gebeurd. Hij ontkent dat dit hem miljoenen heeft opgeleverd. ,,Ik heb het gevoel dat er een hetze tegen me wordt gevoerd. Ik heb gebruikgemaakt van de procedures die er zijn.


  Er zijn subsidies voor windenergie van de overheid en daar moet je gebruik van maken, net als een agrariƫr die een windmolen exploiteert. Die subsidies zijn juist om te stimuleren dat er meer windmolens komen."

  Hij incasseerde met Burgerwind subsidie voor vier windmolens bij Burgerbrug, maar had, — zoals wordt gesuggereerd — als ECN-directeur geen rol bij subsidieverstrekking. Stam: „Ik ben nooit direct betrokken geweest bij adviezen over subsidies voor windmolens bij Economische Zaken. Ik heb ook in geen geval de belangen van ECN geschaad. Ik heb dit indertijd gemeld bij ECN en ECN heeft geoordeeld dat er geen belangenverstrengeling is."

  Ook op gebied van geluidhinder voldoen de windmolens in Burgerbrug volgens Stam aan de normen. „We hebben metingen gedaan en er zijn geen normen overschreden."

  Dat zijn handelen in' een dubieus daglicht wordt geplaatst, stemt Stam somber. „Ik ben er niet blij mee. Ik heb er geen miljoenen aan verdiend, maar als particulier windmolens geĆ«xploiteerd en dat is allemaal volstrekt legaal."

  NHD  4 reacties :

  Anoniem zei

  Natuurlijk is alles legaal, daar zorgen de witte boorden criminelen wel voor. Het is niets meer of minder het legaal bestelen van de belastingbetalers.

  Anoniem zei

  Alles volstrekt legaal................................................................................................................................................................................................

  Anoniem zei

  Als een boer een windmolen exploiteert is er niets aan de hand. Doet een burger dit dan is het ineens illegaal. Boeren krijgen ook heel veel subsidie; en niet alleen voor de windmolen....

  Anoniem zei

  Als een boer een windmolen exploiteert is er niets aan de hand. Doet een burger/niet-boer dit dan is het ineens illegaal. Boeren krijgen ook heel veel subsidie; en niet alleen voor de windmolen....

  Een reactie posten