Forum voor Democratie. Eén jaar bezig. Waar staan we nu?

Datum:
 • zondag 27 december 2015
 • in
 • Categorie:
 • Forum voor Democratie gaat met nieuwe energie en vol enthousiasme het nieuwe jaar in!

  forum_voor_democratie_logo_final_1800px-wit-1024x127.png
  Eén jaar bezig. Waar staan we nu?

  Amsterdam, 26 december 2015
  Forum voor Democratie kijkt terug op een bewogen en heftig eerste bestaansjaar, waarin we onze eerste successen hebben geboekt, maar waarin Europa tegelijkertijd in een steeds grotere crisis is weggezonken.

  Daarom zijn uw en onze inspanningen harder nodig dan ooit!
  Maar daarover later meer. Allereerst willen we u bedanken voor alle steun die we van u in 2015 hebben mogen ontvangen. Zonder de vele donaties, de bijdragen van vrijwilligers, de kritische mee- en tegendenkers, hadden we nooit kunnen bereiken wat we hebben bereikt. Dank!


  2015 was het jaar van onze officiële lancering, op 1 juni in Hotel de l’Europe - een plek die moest laten zien dat we vóór Europa zijn, maar tegen de huidige EU. De Britse Europarlementariër Dan Hannan kwam spreken, evenals de IJslandse politicus Guli Thor. Daarnaast debatteerden de Kamerleden Mark Harbers en Elbert Dijkgraaf onder leiding van Jort Kelder over de toekomst van de euro. Hier het video verslag van deze memorabele bijeenkomst.

  Eerder hadden we al een Winterschool georganiseerd: een weekend lang onderwijs en debat met 25 veelbelovende jonge mensen. U kunt het video-verslag daarvan terugvinden via deze link.

  Een maand later betrokken we ons pand op de Herengracht in Amsterdam en begonnen we met wekelijkse lezingen en debatten. We trokken verschillende, zeer gedreven stagiairs aan en mochten ons verheugen in een alsmaar groeiend publiek.

  In het voorjaar van 2015 hebben we voor ons Peuro intitiatief meer dan 40.000 handtekeningen verzameld om de Tweede Kamer te verzoeken een Parlementaire Enquête naar de invoering van de Euro in te stellen – en op 17 december j.l. mochten we dat initiatief aan onze volksvertegenwoordigers presenteren:

  jort.png


  2015 was ook het jaar waarin wij in coalitie met GeenStijl en Burgercomité-EU het GeenPeil-initiatief lanceerden om een EU-Referendum af te dwingen – dat er ook daadwerkelijk komt, op 6 april 2016. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger om te helpen via www.geenpeil.nl.

  Forum voor Democratie gaat met nieuwe energie en vol enthousiasme het nieuwe jaar in!

   Wat kunt u in 2016 van ons verwachten?

  In 2016 zal Forum voor Democratie blijven strijden voor een democratischer Nederland in een beter Europa. Dat doen we door elke week lezingen te organiseren; door nieuwe studieweekends en andere events; natuurlijk door een uitgebreide campagne voor het referendum van 6 april en hopelijk door een Parlementaire Enquête over de Euro. Daarnaast beginnen we met een heuse privé-universiteit, de Popup Academy, waarin we colleges gaan aanbieden van bijzondere, baanbrekende en verrassende experts.
  Ook zullen we met nieuwe voorstellen komen om de Nederlandse bevolking meer zeggenschap te geven. De democratie is toe aan vernieuwing, en snel ook. Wij willen dat wij allen meer invloed krijgen op beslissingen die ons allemaal aangaan.

  Kortom: ook 2016 wordt weer het jaar van de democratie!


  Steun Forum voor Democratie!

  Voor het opzetten en draaiend houden van een onafhankelijke denktank is geld nodig. Forum voor Democratie bestaat dankzij de steun van betrokken burgers. We krijgen geen subsidie en zijn niet verbonden aan politieke partijen, buitenlandse geldschieters of persoonlijke ego's.

  Daarom is het zo belangrijk dat u ons steunt. Wij doen een beroep op u. Help ons om Nederland democratischer te maken, om het publieke debat aan te zwengelen en een nieuwe elite op te leiden. Word bijvoorbeeld “Vriend van de Democratie”: u krijgt dan gratis toegang tot al onze events, u wordt betrokken bij ons speciale ’sponsor program’ en u ontvangt een boek naar keuze uit onze ‘Democratische Bibliotheek'.

  Tot 1 januari kunt u vriendschap met ons sluiten voor slechts EUR 150 per jaar. Vanaf 2016 wordt dat EUR 250 per jaar. U kunt ons ook al steunen door onze Facebook pagina te liken en te sharen.

  0 reacties :

  Een reactie posten