Verdeeldheid over gebruik onkruidgif Roundup

Datum:
 • woensdag 4 november 2015
 • in
 • Categorie: , • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup leidt tot wrijvingen binnen de coalitie van Hollands Kroon. CDA en VVD willen het chemische bestrijdingsmiddel gebruiken zolang het nog is toegestaan.  Mike Deutekom 

  Medecoalitiepartner Lada wil dat de gemeente net als onder meer buurgemeente Den Helder stopt met het gebruik van Roundup. Het middel bevat glyfosaat, wat schadelijk zou zijn voor de gezondheid en het milieu. Glyfosaat zou volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vermoedelijk kankerverwekkend zijn.

  In mei van dit jaar kondigde staatssecretaris Mansveld aan van plan te zijn het gebruik van glyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen op stoepen en andere verharde oppervlakken begin 2016 te gaan verbieden. Als het verbod doorgaat mag het vanaf 2017 ook niet meer op onverharde oppervlakten worden gebruikt.

  Hollands Kroon heeft in de begroting negentig mille vrijgemaakt voor extra structurele kosten voor het groenonderhoud als het verbod op Roundup van kracht wordt. VVD en CDA willen dat er alvast andere methoden worden getest, maar dat het middel in combinatie daarmee gebruikt blijft worden.

  Lada en veel andere partijen (PvdA, GtoenLinks, ChristenUnie) zijn daar tegen. In plaats van Roundup wordt vaak schoonmaakazijn gebruikt tegen onkruid tussen de tegels. Maar azijn komt straks mogelijk ook op een lijst met verboden stoffen.

  VVD en CDA houden vast aan Roundup.

  NHD

  6 reacties :

  Anoniem zei

  Zo kennen we de VVD en het CDA weer: blijf van onze (bollen)boeren af want die moeten hun gif ongestoord kunnen spuiten. De gezondheid van mens en dier is verder niet belangrijk zo lang er maar geld wordt verdiend door de boeren.
  Aan de ene kant zal de natuur en de gezondheid van mens en dier de VVD en CDA een zorg zijn, maar als er ten behoeve van de boeren windmolens moeten komen dan wordt er door de hypocrieten van VVD en CDA aangevoerd dat windmolens goed voor het milieu zijn en dus onmisbaar(volgens hun dan).

  Anoniem zei

  Wat kan het de (r)overheid schelen dat de bevolking van het platteland kanker krijgt.

  Want als ze het wel kon schelen was het verboden! Zo simpel is het.

  Het CDA is een misselijk makende partij. En de VVD gaat zo de wind gaat.

  Bewijs als burger maar eens dat het door dit gif komt.

  Anoniem zei

  Europees is het al verboden. Heel veel gemeenten hebben het al lang verboden te gebruiken.

  Vooral voor de mens en veelvuldig in het nieuws voor bijen zeer schadelijk. In Hollands Kroon telt alleen het economisch gewin en vooral voor de aanhang van vele partijen.

  Anoniem zei

  Liever borstelen, branden en meer van deze fijnstof makende en roetuitstotende machines gebruiken. Die zijn zeker niet kanker verwekkend? Van roundup is het nog niet vastgesteld van de andere produkten wel.

  P.v.d.Munnik zei

  Anoniem 4, zeker het artikel over Roundup niet goed gelezen?
  "Het middel bevat glyfosaat, wat schadelijk zou zijn voor de gezondheid en het milieu. Glyfosaat zou volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vermoedelijk kankerverwekkend zijn".

  Over fijnstof gesproken: heeft u wel eens beseft hoeveel ton fijnstof er de lucht in geslingerd wordt door de eruptie van een vulkaan?

  "Gemiddeld ontlaadt de vulkaan magma met een snelheid van ongeveer 300 m3/sec. De eerste 72 uur van de uitbarsting heeft de vulkaan 140 miljoen m3 as de lucht in gespoten, waarvan 100 miljoen m3 as zich in de richting van het oosten en zuiden van de vulkaan heeft verplaatst. De Eyjafjallajökull-vulkaan spuit nog altijd as de lucht".
  http://www.vulkanisme.nl/vulkaanuitbarsting-ijsland.php.

  U kunt heel wat straatjes schoonborstelen voordat u de hoeveelheid fijnstof heeft veroorzaakt die gelijk is aan 1 dag uitstoot van 1 van de vele vulkanen diewereldwijd hun fijnstof de lucht in slingeren, maar ongetwijfeld zult u zelf Roundup professioneel gebruiken gezien uw opmerking.

  Anoniem zei

  Speciaal voor de raadsleden die deze site regelmatig bezoeken, round up is door FRAUDE ooit als toegelaten bestrijdingsmiddel geregistreerd: http://www.ninefornews.nl/monsanto-manipuleerde-studies-roundup-zonder-dit-bedrog-was-het-middel-waarschijnlijk-nooit-toegelaten/

  Een reactie posten