Noord-Holland draagt steentje bij aan opvang

Datum:
 • zaterdag 7 november 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Haarlem - Noord-Holland kan zorgen voor 2000 tot 2500 opvang-plaatsen voor vluchtelingen. Dat heeft commissaris van de Koning Johan Remkes laten weten aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van veiligheid en justitie. 
  Roel van Leeuwen 

  Onlangs kreeg Remkes het verzoek binnen Noord-Holland te zoeken naar grootschalige opvangplaatsen. Volgens Remkes zijn er twee potentiële locaties voor 'meer grootschalige omvang' in onderzoek binnen de provinciegrenzen.

  De plekken zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens Remkes kan vanwege het belang van zorgvuldigheid en draagvlak geen sprake zijn van overhaaste besluitvorming. Hij wil de staatssecretaris later deze maand meer concreet informeren. In Noord-Holland is weinig draagvlak om opvangcentra, waarin duizenden vluchtelingen worden opgevangen — zoals in Nijmegen — te realiseren, ook om logistieke redenen. Remkes zegt dan ook positief te zijn over het signaal vanuit het kabinet dat er ook ruimte is voor meer kleinschalige vormen van opvang.

  „De antwoorden die ik inmiddels van de Noord-Hollandse burgemeesters heb ontvangen, getuigen van creativiteit en een oprechte bereidheid om geschikte locaties te vinden." Hij roept het kabinet op om de positieve kanten van de inzet van gemeenten, maatschappelijke instanties en burgers wat meer te benadrukken. „Bijvoorbeeld daar waar het gaat om de inzet van vrijwilligers die op tal van terreinen ondersteuning bieden bij de opvang van vluchtelingen."

  Daarnaast houdt hij een pleidooi voor meer capaciteit en budget voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

  NHD  13 reacties :

  Anoniem zei

  Zolang bij de zogenaamde vluchtelingen de moordenaars nog ongestoord kunnen rondlopen in Nederland omdat ze niet teruggestuurd kunnen worden(welke idioot verzint het) is het niet verstandig nog meer van die lieden gratis onderdak te verschaffen.
  Misschien bij hoge uitzondering onderbrengen in de privé onderkomens van Remkes en zijn kompanen in het kwaad, de burgemeesters?

  Anoniem zei

  Tussen geboren en getogen Nederlanders lopen ook moordenaars ongestoord rond @Anoniem. Deze worden ook niet opgesloten omdat het niet bekend is dat zij moordenaars zijn. Er zullen ongetwijfeld Nederlandse moordenaars een uitkering ontvangen. Het gros van de geboren en getogen Nederlanders met een uitkering en allerlei steun voor bijvoorbeeld het huren van een huis zijn echter geen moordenaars. Wanneer zou de Telegraaf een kop schrijven "Meervoudige Moordenaar onder Nederlandse uitkeringstrekkers"? Deze reactie maar even om de reactie van Anoniem 1 in perspectief te zetten. Het is mij wel duidelijk dat het gros van de mensen die dat soort reacties geen flauw idee heeft waar ze over praten, laat staan van het verdienmodel van het militair industrieel complex, banken en andere multinationals dat er voor zorgt dat vluchtelingen massaal Europa overstromen.

  Anoniem zei

  Lees en huiver hoe we voor de gek worden gehouden: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/Kleve-net-over-de-grens-Migranten-verkrachten-5-meisjes-van-8-tot-10-jaar-oud

  Anoniem zei

  Anoniem 2: de moordenaars staan met naam en foto op internet.
  Uw domme opmerking over "Meervoudige Moordenaar onder Nederlandse uitkeringstrekkers" slaat werkelijk helemaal nergens op, immers Nederlandse moordenaars importeren we niet, die sluiten we op. De vele moordenaars onder de asielzoekers kunnen niet opgesloten worden omdat het thuisland zogenaamd niet veilig is, waar hun thuisland dan ook moge zijn.
  Het is al erg genoeg dat er Nederlandse moordenaars zijn maar dat is nu eenmaal een gegeven. Uw opmerking getuigt van een ongelooflijke domheid en is typisch voor de gutmensch .

  Anoniem zei

  Sorry dat ik het zeg, maar wat een misselijkmakende stemmingmakerij. Deze vluchtelingen hebben hulp nodig en ik ben blij dat wij hen kunnen helpen.

  Anoniem zei

  Anoniem, ik neem aan dat u ook enkele asielzoekers in huis heeft genomen op eigen kosten?
  U weet toch dat 3/4 van alles wat er binnen komt geen vluchteling is maar uit is op onze sociale uitkeringen want in landen als Tsjechië, Hongarije, en noem maar op willen ze niet blijven? U weet toch ook dat alles wat er binnen komt voor 90% jonge man is en als hij al een gezinnetje heeft vrouw en kinderen in oorlogsgebied achterlaat(als het al waar is"?
  Aan uw grenzeloos domme reactie te zien heeft u uw "wijsheid" opgedaan via de propaganda kanalen NOS en RTL en de schrijvende media met NRC en VK voorop. Josef Goebbels, u weet wel die NAZI uit Duitsland, zou trots op u zijn dat u al die propaganda voor waar aan neemt.

  Anoniem zei

  Geen normaal mens heeft problemen met echte vluchtelingen. Waar de meesten een probleem mee hebben is dat Europa en dan vooral Duitsland, Zweden, Denemarken en Nederland overspoelt worden door een zwerm sprinkhanen die het land komen kaalvreten.
  Cultuur weg, pensioenen weg, sociale voorzieningen niet te handhaven, moord en doodslag wordt gewoon, aanrandingen van zelfs kinderen, mishandelingen en voor de dierenliefhebbers onder ons: er is geen sadistischer geloofsgroep als de moslim. Huwelijken van neef en nicht en kinderen met oude mannen hebben er geen goed aan gedaan en als het nou nog uitzonderingen zijn, helaas is het eerder regel.

  Anoniem zei


  De eindeloze stroom migranten uit het Midden Oosten en Noord Afrika zal de komende maanden niet verminderen, maar juist verder aanzwellen, zo blijkt uit een intern overheidsdocument dat Die Welt in handen heeft gekregen. Berlijn verwacht dat zodra de Balkanlanden zich hermetisch afsluiten er een ‘bestorming van de grenzen’ komt en er ‘paniek en chaos’ zal uitbreken. De Welt am Sonntag wijst er bovendien op dat de regering Merkel al ruim van tevoren op de hoogte was van de enorme migrantenstroom, maar de talloze cijfers en waarschuwingen negeerde en bewust verzweeg voor het publiek.

  Het ‘Gemeenschappelijke Analyse- en Strategie Centrum Illegale Migratie’ (Gasim) –waar onder andere de politie, de federale recherche en het Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) aan deelnemen- waarschuwt letterlijk voor een ‘bestorming van de grenzen’ en ‘chaos en paniek bij migranten en autoriteiten’ als de routes over de Balkan worden afgesloten, zodat de migrantenstroom geen kant meer op kan.

  Er komen nog eens honderdduizenden Syriërs aan

  Bovendien wordt geconstateerd dat de vluchtelingen steeds sneller richting Europa komen. De ‘doorlooptijd’ wordt almaar korter, waardoor Griekenland, dat als ‘draaideur’ fungeert, dreigt te bezwijken, mede omdat landen zoals Servië, Kroatië, Hongarije, Slovenië en Macedonië hun grenzen gedeeltelijk of geheel hebben gesloten. Verwacht wordt dat veel migranten daarom door de natuur zullen proberen alsnog de grenzen over te steken.

  Daarnaast blijft Turkije steeds meer migranten naar Griekenland en daarmee Europa doorsturen. Zeker de helft van alle Syrische vluchtelingen in Jordanië –minimaal 630.000, volgens andere schattingen zeker een miljoen (2)- zouden van plan zijn om binnenkort eveneens op reis te gaan naar Europa.

  Overheid wist al veel eerder van minstens 1 miljoen migranten

  De Duitse Reichskanzler Angela Merkel heeft dit jaar naast haar beruchte uitspraak ‘wir schaffen das’ menigmaal het inmiddels gehate woord ‘alternativlos’ in de mond genomen als reden om de grenzen van haar land onbeperkt open te houden voor de ‘onverwacht grote’ stroom migranten.

  Volgens Die Welt –behorende tot de vaste kern van de reguliere media- was de regering Merkel echter al in het voorjaar van meerdere kanten –waaronder de politietop- gewaarschuwd dat er minimaal 1 miljoen migranten naar Duitsland zouden komen, in plaats van de ‘maximaal’ 300.000 waar men het in Berlijn destijds over had (4). Intern bleek het ministerie van Binnenlandse Zaken echter toen al uit te gaan van het dubbele, en de politie van meer dan het driedubbele.

  ‘Wir schaffen es helemaal niet’

  ‘En één blik op de deelstaten, gemeenten en instanties laat helaas zien dat wij het steeds minder ‘schaffen’ – en veel ‘schaffen’ we zelfs helemaal niet.’ Zo laat de aanpak van mensensmokkelaars ‘zeer te wensen over’. (3)

  President van multinational Bayer, Marijn Dekkers, waarschuwt dat de overgrote meerderheid van de migranten minstens 15 jaar afhankelijk zal zijn van de staat, dus van uitkeringen en toeslagen. Hij vraagt zich openlijk af ‘hoeveel migranten Duitsland nog kan opnemen’, en vreest dat Europa door de torenhoge opvang- en verzorgingskosten nog meer aan concurrentiekracht zal inboeten (6).

  Merkel gaat nog meer Afrikanen uitnodigen

  In Angela Merkels ogen is het echter nog lang niet genoeg. Op de komende Afrikatop van de EU op Malta wil ze ter sprake brengen hoe ze ‘jonge Afrikanen legaal in Duitsland’ kan opnemen. Daarvoor wil ze landen in Afrika extra financieel gaan ondersteunen. Over het tegengaan van immigratie wil ze nog steeds niets weten. Integendeel, de huidige illegale immigratie wil ze zelfs ‘zo goed mogelijk zien te organiseren’ (5).

  Anoniem zei

  Ons voorland???? https://ejbron.wordpress.com/2015/11/09/video-jamie-glazov-ingrid-carlqvist-zweden-staat-op-het-punt-van-instorten/

  Anoniem zei

  Aan anoniem 3. De persoon die het onjuiste bericht over de meisjes in Kleef heeft verbreid, is ondertussen aangegeven bij de politie vanwege het verspreiden van haat. Misschien volgende keer even nadenken voordat je zo'n onbetrouwbare berichten verspreid?
  http://www.bild.de/regional/duesseldorf/kleve/buergermeisterin-zeigt-internet-hetzer-an-43319270.bild.html

  Anoniem zei

  Anoniem "voorland"; kijk ook even uit met het citeren van ejbron. Ook dat is zo'n bron die onjuiste haatberichten bericht, zoals over de meisjes in Kleve.

  Anoniem zei

  xandernieuws.punt.nl is een website waar in 2010 al aangifte tegen is gedaan wegens het aanzetten tot moslimhaat.

  Anoniem zei

  Anoniem 9,als u andere berichten heeft over wat zich in Kleve heeft afgespeeld hoor ik dat graag. Tot nu toe wordt alles wat niet uit de koker van NOS of RTL komt door u bestempeld als onwaar, maar zoals u heeft kunnen zien of lezen citeren veel alternatieve nieuwsbrengers uit grote Duitse, Deense of andere dagbladen. Gelukkig dat het overgrote deel van het Nederlandse volk, maar ook de bevolking uit andere Europese landen inzien dat de migratiegolf uit Afrika bestaat uit hoofdzakelijk lieden die helemaal geen vluchteling zijn.

  Een reactie posten